27.12.2016   22 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Säkenöivä sitruunakakku


sakenoiva-uuden-vuoden-kakku

sakenoiva-uuden-vuoden-kakku-2

Efektikuorrute mahdollistaa näyttävät väriyhdistelmät esimerkiksi uuden vuoden kakkuun. Leiskuvien ilotulitusten tavoin kakkukin saa räiskyä! Päädyin itse dramaattiseen mustaan, koska halusin testata salmiakkimixerin toimivuutta kuorrutteessa. Täydellinen musta, herkullisen lakritsainen kuorrute natsaa hyvin sitruunatäytteen kanssa. Musta edustaa pimeää taivasta, jolla raketit ammutaan. Jos et halua toiseksi väriksi mustaa, noudata efektikuorruteen ohjeen työvaiheita: tekeminen on hieman suoraviivaisempaa, kun voit jakaa valmiin kuorrutteen kahtia sen sijaan, että teet kaksi erillistä kuorrutetta.

Vinkki: Jos haluat kakkuun voimakkaan sitruunan maun, korvaa vesi puristetulla sitruunamehulla. Lisää sokeria tarvittaessa.

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 sitruuna
400 g turkkilaista jogurttia
1 prk (340 g) lemon curd -sitruunatahnaa
(keltaista pastaväriä)
½ dl vettä

Keltainen kuorrute:

2 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
1 dl kevytkermaa
1 rkl glukoosisiirappia
¼ dl rypsiöljyä
keltaista pastaväriä

Musta salmiakkikuorrute:
2 liivatelehteä
150 g valkosuklaata
1 dl Haganol salmiakkimixeriä
1 rkl glukoosisiirappia
¼ dl rypsiöljyä


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuori. Sekoita kermavaahdon joukkoon kuoriraaste, jogurtti ja sitruunatahna. Halutessasi voit syventää keltaisen sävyä elintarvikevärillä. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liotetut liivatteet. Sekoita liivatevesi täytevaahdon joukkoon. Kaada täyte vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Laita kakku pakastimeen 1-2 tuntia ennen kuin aloitat kuorrutteen valmistamisen. Näin pintakerros ehtii jäätyä.

Valmistele kuorrutuspaikka etukäteen vuoraamalla pelti leivinpaperilla ja asettamalla päälle kakku- tai uuniritilä, josta ylimääräinen kuorrute valuu läpi.

Laita kummankin kuorrutteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Leikkaa suklaa (yhteensä 150 + 150 g) rouheeksi. Laita suklaarouheet valmiiksi eri kulhoihin. Valitse mieluiten sellaiset kulhot, joissa on kaatonokka. Mittaa toiseen kattilaan keltaisen kuorrutteen kerma ja glukoosisiirappi ja toiseen kattilaan salmiakkimixeri ja glukoosisiirappi.

Valmista kuorrutteet mahdollisimman yhtäaikaisesti, jotta ne jäähtyvät samaan tahtiin. Aloita keltaisesta kuorrutteesta kuumentamalla kermaseosta kattilassa. Älä anna kiehahtaa, vaan ota liedeltä, kun kattilasta alkaa nousta höyryä. Sulata/sekoita joukkoon liotetut liivatteet (2 kpl). Kaada kermaseos suklaarouheen joukkoon. Sekoita käsivispilällä, kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista. Lisää öljy ohuena nauhana. Värjää pastavärillä keltaiseksi. Suojaa astia heti tuorekelmulla, jotta pintaan ei muodostu kalvoa.

Tee samoin salmiakkiseokselle: kuumenna, sulata joukkoon liivatteet, lisää suklaarouheen joukkoon, sekoita vispilällä ja lisää öljy. Suojaa kelmulla.

sakenoiva-uuden-vuoden-kakku-vaihe

Anna jäähtyä, kunnes lämpötila on laskenut 37 asteeseen. Tämä tapahtuu melko nopeasti, joten ole tarkkana. Ota kakku valmiiksi pakastimesta, irrota vuoasta ja laita ritilän päälle (vuoassa käytetyn leivinpaperin voi jättää kakun alle ja poistaa, kun kakku on kuorrutettu).

Kaada kumpaakin kuorrutetta vuorotellen useammassa erässä kakun päälle ja reunoille laikuiksi tai muiksi kuvioiksi. Anna ylimääräisen kuorrutteen valua ritilän läpi. Sen voi halutessaan kerätä talteen ja käyttää uudelleen lämmitettynä toistamiseen. Kun kuorrute on jähmettynyt, nosta kakku tarjoilulautaselle.

sakenoiva-uuden-vuoden-kakku-vaihe-2 sakenoiva-uuden-vuoden-kakku-vaihe-3

Huom! Tähtisädetikku on kuvausrekvisiittaa. Huomioithan paloturvallisuuden!

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat