Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo nalamuru

Kananmunaton sitruuna curdi

14.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_0940_600x600.jpg

Ihastuin lemon curdiin aikoinaan Isossa-Britaniassa ollessani koulun työharjoittelussa. Isäntäperheessäni oli aamupala pöydässä lemon curdia aina tarjolla paahtoleivän kanssa. Halusin kokeilla onnistuuko sitruuna curdi myös ilman kananmunaa/ keltuaisia ilman että sitä korvaa millään. Tein aiemmin kananmunatonta sitruuna curdia korvaten kananmunan pehmeällä tofulla, mutta mieheni kyseenalaisti tarvitseeko kananmunaa korvata välttämättä ollenkaan. Hyvin onnistui ilman kananmunaa. Maidotonta saat tästä käyttämällä maidotonta margariinia. Kokeilin reseptia yhdellä sitruunalla, mutta tahnaa tuli sen verran vähän (35g) että kaksinkertaistin määrät suoraan tähän reseptiin. Jos haluaa tahnaa kerralla suuremman määrään kannattaa vielä tämäkin määrä tuplata.Kokeilin toisen kerran tällä 2 sitruunalla ja tuli jo parempi määrä.

2 pienen luomu sitruunan kuori ja mehu ( kolmesta sitruunasta sain 1 dl mehua kun tein 1,5 kertaisena)
2 tl perunajauhoja
4 rkl hillosokeria
50 g laktoositonta voita tai maidotonta margariinia

Pese sitruunat hyvin ja raasta sitruunoiden kuori kattilaan ja purista sinne sitruunoiden mehut.

tahnan tekoa

IMG_0909

Lisää joukkoon hillosokeri sekä perunajauho ja sekoita vispilällä. Kuumenna kiehuvaksi samalla kokoajan vispilällä sekoittaen. Kiehahdettua ota pois levyltä jäähtymään.

Pikkukuva (7 of 30)

Laita curdi muovikulhoon ja sekoita vispilällä sekoittaen paloiteltu voi tai margariini joukkoon voi saa sulaa tässä vaiheessa joukkoon eli tahnan ei tarvitse antaa jäähtyä ennen voin tai margariinin laittoa.  Laita tahna jäähtymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.

Pikkukuva (14 of 30)

Ota tahna kulho pois jääkapista ja sekoita hetki sähkövatkaimella tasaiseksi tahnaksi.

Pikkukuva (20 of 30)

Laita Sitruuna tahna (kuuma käsiteltyyn) lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa.

sitruunatahna

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioMaidotonMunaton

Kategoriat

Muuta makeaaTäytteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_vegaaninen-kasvispiirakka_400x400.jpgnalamurukasvispiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_1689_400x400.jpgnalamurupersikka-passion-mango hyydykekakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_9969_400x400.jpgnalamuruMustikkamousse kakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_3356_400x400.jpgnalamuruPiparilyhty led- tuikulle
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_8106_400x400.jpgnalamuruKaurarieska rullat täytteellä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17524_IMG_4917_400x400.jpgnalamuruMaistuva kinkkupiirakka ( kasvisversio myös mahdollinen)
2

Kommentit (6)

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
30.5.2019 15:14

Kaisa voi tosiaan olla että sinun sitruunasi olivat isompia ja näin ollen niistä tuli enemmän nestettä. Tein pitkästä aikaa tätä luomu sitruunista ja kolmesta sitruunasta tuli 1 dl sitruunamehua ja tein 1.5 kertaisena ohjeen eli laitoin margariinia 75 g ja samanlaista tästä tuli kuin aiemminkin. Piditkö tahnaa pidempään jääkaapissa, jos jämäköityisi sen myötä. Muokkaan ohjeeseen maininnat pienistä sitruunoista ja tuota mehumäärää niin onnistuisi jatkossa kaikilta paremmin. Voi tuo eri sokerikin vaikuttaa vaikea sanoa.

Kaisa
17.2.2017 15:43

Hienoa, että lemon curdia voi tehdä munattomanakin! En ole tosin maistanut koskaan ”perinteistä”, joten en tiedä mihin vertaan. Halusin tehdä sitruunatäytteen kakkuun, joten tein tällä ohjeella sitruunatahnan. Kävi vain niin, että kolminkertaistaessani ohjeen, sitä tuli 630g ja se jäi tosi löysäksi. Ei siis puhettakaan tahnasta. Käytin kylläkin hillosokerin sijaan hillo-marmeladisokeria (koska sitä sattui olemaan), mutta kuvittelin sen ennemminkin jämäköittävän tahnaa. Ehkäpä sitruunoista tuli liikaa mehua? Voisiko ohjeeseen tarkentaa mehun määrän? Voinkohan käyttää ”tahnaani” sitruunatäytteeseen (vain ohjeessa merkityn määrän?) ja pitäisikö siihen lisätä liivatetta?

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
11.6.2016 21:52

SARI1: Tällä ohjeella tuli melko pieni määrä noin 70 grammaa tätä tahnaa. Tämän teosta on sen verran aikaa etten enää muista paljon tuota deseissä oli mutta luulisin että kolmella sitruunalla saisi tuon 1,5dl. jos haluat pelata varman päälle niin tee kaksinkertainen annos niin ainakin riittää.Ylimääräisen tahnan voi vaikka levittää paahtoleivän päälle, jos tulee reilummin.

sari1
11.6.2016 11:39

Tulisiko tuolla ohjeella n. 1½ dl?

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
15.4.2015 12:13

Näin juuri kinuskiemo 🙂 Nyt tuli testattua tämä kakkuun niin margariinilla tehty versio levittyi paremmin kun voilla tehty sitruuna tahna.

Kinuskiemo
14.4.2015 22:19

Hyvä juttu, että nyt on myös munaton Lemon curd -”malli” valittavana! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa