Punajuurta, lanttua, porkkanaa, lehtikaalta, kesäkurpitsaa… Kasvikset eivät jää näissä sämpylöissä muodollisuudeksi, vaan ne maistuvat, tuoksuvat ja näkyvät! Tämän sämpyläreseptin tavoite oli ujuttaa kasviksia arkiseen leipäherkutteluun. Juuresleipää myydään valmiinakin, mutta juuresten osuus on verrattain pieni. Tämä taikina sisältää enemmän kasviksia kuin esimeriksi perinteiset porkkanasämpylät, joissa porkkana ei juuri maistu. Valittavanasi on kolme erilaista makua, joista voi luoda erilaisia yhdistelmiä (punajuuri-porkkana jne.).
Leipää kuluu meillä melko paljon ja mieluusti sen söisi niin terveellisessä muodossa kuin suinkin. Tämä sämpyläresepti on jatkumoa aiemmille terveysleipäkokeiluilleni, mm. siemenleivälle ja rukiiselle siemenleivälle. Rukiisuutta voisi toki lisätä tähän sämpyläänkin – kokeilkaa ja kertokaa täällä omat vinkkinne!
Lupus: kyllä tässä on käytetty ihan raakaa punajuuriraastetta. Kannattaa raastaa mahdollisimman hienoksi.