20.08.2015   12 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Maidoton,  Pähkinätön

Ryhmä Hau -kakku


Elokuun alussa juhlittiin kummityttöni Emmin synttäreitä. Pyysin saada tehdä juhliin kakun Ryhmä Hau -teemalla, sillä niin Emmi kuin monet blogin lukijoiden lapset seuraavat tätä sarjaa. Hahmojen muotoilussa suurena apuna olivat omat tyttäreni, jotka asiantuntevasti kommentoivat koirien yksityiskohtien autenttisuutta, esimerkiksi kuonon muotoa ja turkin väriä. Loput vakoiltiin Googlen kuvahausta.

Päädyin toteuttamaan päähenkilöt kolmiulotteisina hahmoina, vaikka en olekaan sen suhteen omalla vahvuusalueellani. Useampi hahmo on kuitenkin helpompi toteuttaa tällä tavalla, sen sijaan yhden yksittäisen hahmon olisin varmaankin tehnyt maalaamalla. Esimerkkejä maalatuista kakuista löytyy Lapset-kategoriasta.

Suklaakakku Ryhmä Hau -teemalla

Pohja:
4 munan tumma sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ¼ dl vaniljan makuista soijamaitoa (tai sama määrä tavallista maitoa ja 2 tl vaniljasokeria)

Täyte:

maidoton suklaatäyte (tai tavallinen suklaatäyte)

Kuorrute:
750 g vaahtokarkkimassaa
vihreää pastaväriä

Koristeluun:

sokerimassaa ja marsipaania
pastavärejä
sokerikuorrutetta

Tee sokerikakkupohja ja suklaatäyte linkeistä löytyvien ohjeiden mukaan.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Kostuta soijamaidolla. Levitä päälle vajaa puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava pohja, kostuta ja levitä täyte. Laita päällimmäiseksi viimeinen pohjalevy. Kostuta. Levitä kakun pinnalle loput täytteestä tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle.

Värjää vaahtokarkkimassa vihreäksi pastavärillä. Kuorruta kakku massalla. Katso kuorrutusohje kohdasta kaulittavalla massalla kuorruttaminen. Ota talteen reunoista yli jäävä massa.

Muotoile valkoisesta massasta tassun muotoisia kuvioita. Liimaa kuviot kakun reunoille sokerikuorrutteella.

ryhma-hau-vaihe

Värjää pala valkoista massaa siniseksi. Kauli massa levyksi ja leikkaa siitä puoliympyrän muotoinen pala. Maalaa siihen pastaväreillä vuoria. Nosta koriste kakun päälle.

ryhma-hau-vaihe-2

Muotoile yli jääneestä vihreästä massasta suikaleita. Liimaa ne sokerikuorrutteella kakun päällisen ympärille ja maisemakoristeen alareunaan. Leikkaa nauhaan saksilla hapsuja ja taivuta niitä joka suuntaan, jotta saat ruohikon näköisen koristeen.

ryhma-hau-vaihe-3 ryhma-hau-vaihe-4

Muotoile koirahahmot sokerimassasta ja marsipaanista. Kajan hahmo (vasemmalla) on tehty valkoisesta marsipaanista, jossa on hieman rusehtava sävy. Kajan jaloista osa on sokerimassaa. Beigen väriset yksityiskohdat ovat valkoista massaa kaakaojauheella sävytettynä. Vainu (edessä) on kaakaojauheella värjättyä sokerimassaa. Jalat ovat marsipaania. Samppa (takana) on kokonaan sokerimassaa. Kaikki jäsenet (vartalo, pää, korvat, jalat ja häntä) on muotoiltu erikseen ja liitetty tekemisen edetessä toisiinsa. Kiinnittämisessä voi tarvittaesa käyttää sokerikuorrutetta. Anna koristeiden kuivahtaa yön yli.

ryhma-hau-koirat-vaihe

Koiruleille on puettu niiden hahmoihin kuuluvat vaatteet yksinkertaisesti painelemalla värjättyä massaa hahmon pintaa vasten. Myös asusteet, kuten lakit, kaulapannat, reput, Ryhmä Hau -merkit ja Kajan lasit on tehty massasta muotoilemalla. Vaatetuksen voi toki tehdä myös maalaamalla.

ryhma-hau-koirat-vaihe-2

Tarkimmat yksityiskohdat on tehty maalaamalla. Silmien paikalle on painettu pienet palat valkoista massaa ja siihen maalattu ohuella siveltimellä ensin musta pilkku ja sen valkoinen piste. Sampan silmissä on myös sinistä. Sampan vartaloon on maalattu mustia täpliä. Maalaamalla on helppo tehdä myös kulmakarvat, suut ja tassu-symbolit merkkeihin.

ryhma-hau-koirat-vaihe-4

Kun hahmot ovat kuivuneet, kiinnitä reput ja lakit paikoilleen sokerikuorrutteella. Nosta koirat kakun päälle.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat