07.03.2017   1 kommentti Kategoria: Täytekakut,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Röyhelökakku


Viimeisen vuoden aikana kakkujen koristeluvälineissä isoin askel on otettu tylloissa eli pursotusterissä. Uusia tylloja on tullut markkinoille sellaista tahtia, että en muista bloggausajaltani vastaavaa. Pitkään onkin pursotettu samoilla terillä, joten tilanne on toivottava. Mukavaa myös, että olen Toivepuodin kautta voinut tuoda näitä uusia tuulia saatavillenne.

Erilaisille tylloille on eri käyttäjäkuntansa. Viimekeväiset Russian Tip -tyllat (tulppaani ja ruusu) sopivat kiireisemmällekin leipurille, joka haluaa nähdä työnsä jäljen nopeasti. Tänä vuonna tulleet röyhelötyllat kutkuttavat kakkuharrastajaa, joka kokeilee luomuksissaan uusia tekniikoita. Röyhelöt somistavat esimerkiksi romanttista juhlakakkua. Löydät erillisestä ohjeesta röyhelötylloista kootun malliston.

Vadelma-mansikkakakku kreemikuorrutteella


Vinkki:
Kakku on tehty kahdesta erillisestä sokerikakkupohjasta, jolloin on saatu näyttävä, erikoiskorkea kakku. Käytetty vuoka on normaalia pienempi, mutta korkeuden ansioista kakusta syö hyvinkin 15-18 henkeä.

Pohja:
2 ja 3 munan sokerikakkupohjat

Kostutus:
2 ¼ dl maitoa
1 tl vaniljasokeria

Täyte:
5 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
¾ dl sokeria
250 g suomalaisia vadelmia
250 g mansikoita
n. 2 ½ dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrute:
n. ¾ marenkikreemistä
pinkkiä pastaväriä


Valmista kaksi sokerikakkupohjaa 20-senttisessä vuoassa: toinen 2 munan pohjana ja toinen 3 munan pohjana. Huomaa, että pienempi taikina vaatii lyhyemmän paistoajan. Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa isompi pohja kolmeen osaan ja pienempi kahteen osaan. Näin saat kakkuun viisi pohjakerrosta.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljatuorejuusto ja sokeri. Soseuta vadelmat ja mansikat erikseen. Tehokkaalla sauvasekoittimella vadelmien siemenetkin hienontuvat. Jaa täytevaahto kahteen osaan. Sekoita toiseen puolikkaaseen vadelmasose ja puolet vaniljakreemijauheesta ja toiseen puolikkaaseen mansikkasose ja loput vaniljakreemijauheesta. Jos et halua kahta eri makuista täytettä, voit sekoittaa molemmat soseet ja kreemijauheen koko annokseen täytevaahtoa.

Yhdistä kostukkeen maito ja vaniljasokeri.

Kokoa kakku tarjoilulautaselle laittamalla vuorotellen pohjakerroksia ja täytettä (täytteistä joka toinen vadelmaa ja joka toinen mansikkaa). Kostuta jokainen pohjakerros vaniljamaidolla. Tasoita reunat lopulla täytevaahdolla. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Valmista marenkikreemi erillisen ohjeen mukaan. Tähän kakkuun kului noin ¾ kreemistä. Jos haluat kuorrutteeseen sävyeroja, voit värjätä kreemin pastavärillä. Lisää väriä vähitellen ja erota aina pieni määrä kreemiä saadaksesi eri vahvuisia värisävyjä.

Tässä pinkki kreemi on levitetty reunan alaosaan ja vaihdettu vaaleampaan sävyyn ylöspäin siirryttäessä. Kakun päällinen on peitetty vaaleimmalla kreemillä. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi, jotta pinta kovettuu.

Ota kakku jääkaapista ja tasoita levitysjäljet sormenpäällä. Pursota reunaan röyhelöä ja peitä myös päällinen röyhelöllä siten, että täytät pussiin aina astetta vaaleampaa kreemiä. Kreemin pursotuksesta löydät videon röyhelöpursotusmallistosta.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
2 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat