30.01.2019   9 kommenttia Kategoria: Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton

Rocky Road Omar


Kaupallinen yhteistyö Fazerin kanssa.

Rocky Road -suklaamakeisten idea piilee suklaan joukosta löytyvissä ihanissa sattumissa. Rocky Road -nimi viittaa suklaaseen, jota myytiin kullankaivajille Australiassa 1800-luvulla ”kivisen tien” varrella. Kultaharkkoja muistuttavat kermatoffeet asettuvat tässä versiossa suklaan sisään siten, että ne täplittävät leikkauspintaa koristeellisesti. Pehmeä toffee taipuu helposti palasia leikattaessa. Kun suklaaseoksessa käyttää myös tummaa suklaata, ei kokonaisuudesta tule liian makea.

Oletko koskaan miettinyt, miten Omar sai nimensä? 🙂 Minulle asia selvisi tämän yhteistyöreseptin myötä. Nimen keksi Aimo Vuorinen silloiselta Chymoksen makeistehtaalta. Uutuus haluttiin saada nopeasti markkinoille ja tehtävä lennähti Vuorisen työpöydälle kiireellä – aikaa oli tunti. Siinä ajassa piti kehitellä nimi ja luonnostella pakkaus. Vuorinen otti avukseen listan valmiiksi rekisteröidyistä tuotenimistä, joita oli kerätty vastaisuuden varalta. Omar natsasi nopeasti – siinä oli sopivasti eksotiikkaa ja se johdatti ajatuksia halvaan, jonka rakenteessa oli samantapaista pehmeyttä. Brändi oli luotu 10 minuuttissa. Tarinasta tarkemmin sekä kuva ensimmäisestä Omar-pussista Fazerin sivuilla.

Ainekset:
100 g pähkinä-mantelisekoitusta *)
75 g voita
200 g Fazer tummaa suklaata (44 %)
200 g Fazer maitosuklaata
n. 370 g Fazer Omar kermatoffeeta

Pinnalle:
pähkinärouhetta

*) Voit käyttää myös valmista pähkinä- tai mantelirouhetta.


Levitä mantelit ja pähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes pähkinät ovat saaneet kevyesti väriä. Anna jäähtyä pellin päällä. Leikkaa hienoksi rouheeksi.

Tee seuraavaksi esivalmistelut: Vuoraa neliskanttinen vuoka (16 x 16 cm) leivinpaperilla. Irrota Omarit kääreistään (alla myös video kääreen avaamisesta). Murra suklaa paloiksi (tumman suklaan saat helpoimmin paloiteltua pakkauksen läpi painellen).

Mittaa voi kattilaan. Lämmitä liedellä, kunnes voi on sulanut. Älä kuitenkaan kuumenna kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaapalat.

Siirrä kattila takaisin liedelle – nyt matalimmalle lämmölle. Sekoittele ja anna suklaan sulaa hitaasti voisulan joukkoon. Lisää lopuksi pähkinärouhe.

Levitä suklaamassaa vuoan pohjalle. Asettele päälle Omar-karkkeja jonoiksi, joiden väliin jää pienet raot. Peitä suklaaseoksella. Huolehdi, että suklaata valuu myös rakoihin. Tee toinen Omar-kerros siten, että karkit tulevat nyt toiseen suuntaan. Peitä suklaalla ja ripottele pinnalle pähkinärouhetta. Nosta jääkaappiin jähmettymään.


Ota levy huoneenlämpöön pehmenemään ennen paloittelua. Leikkaa sopiviksi annospaloiksi. Säilytä makeiset jääkaapissa.

Yhteistyössä Fazer

Valmistusaika: 60 min

Vaikeusaste: Helppo

Avainsanat:
Omar

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
27 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat