22.08.2013   11 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut

Nimiäiskakku Ellalle


Pienen Ella Marian nimijuhlaa vietettiin elokuun alussa. Toiveiden mukaan tehty koristelu piti sisällään seeprakuviota ja vaaleanpunaisia yksityiskohtia. Täytteiksi valitsin koristelun värimaailmaa mukaellen lakritsia ja mansikkaa. Onnea vielä suloiselle Ellalle! ♥

Lakritsi-mansikkakakku

Iso ja pieni kakkupohja:
5 munan sokerikakkupohja

Kostutus:
2 ¼ dl sitruunan makuista mehukivennäisvettä

Täyteet:
mansikkatäyte 1,5-kertaisena
lakritsitäyte 1,5-kertaisena

Kuorrutus:

600-700 g valkoista kaulintamassaa

Koristelu:
mustaa marsipaania tai kaulintamassaa
vaaleanpunaista marsipaanin ja kaulintamassan sekoitusta
sokerikuorrutetta tuubissa


Voitele ja korppujauhota iso ja pieni vuoka (halkaisijat 24 ja 15 cm). Valmista sokerikakkutaikina 5 munan ohjeella. Annostele taikina vuokiin. Huomaa, että pienessä vuoassa taikina kohoaa korkeammalle, joten jätä taikinan pinta siinä matalammalle. Nosta vuoat uuniin (mahtuivat ainakin minulla samalle tasolle) ja paista pohjat kypsiksi. Kumoa ja leikkaa kolmeen osaan.

Valmista täytteet erillisten ohjeiden mukaan 1,5-kertaisina.

Täytä kakut yhtä aikaa. Isomman kakun voi koota kakkulautaselle, pienemmän esimerkiksi lautasen tai leikkuulaudan päälle. Kostuta alimmat pohjalevyt. Kostuta pikkukakun pohjaa hyvin maltillisesti, sillä liikaa kostutettuna kakusta tulee vaikeammin siirreltävä.

Levitä päälle lakritsitäyte ja nosta päälle seuraava pohja. Kostuta ja levitä mansikkatäyte, säästä tästä täytteestä jonkin verran kakun pinnalle. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä jäljelle jäänyt täyte kakun ulkopinnalle tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Voit käyttää tarkoitukseen myös vaahdotettua kermaa.

Nosta kakut jääkaappiin jähmettymään vähintään tunniksi.

Kauli noin 500 g valkoisesta kaulintamassasta tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Kuorruta sillä isompi kakku (tarkemmat kuorrutusvinkit kuvineen löydät ohjeesta kaulittavalla massalla kuorruttaminen). Leikkaa alareunasta ylimääräinen kaistale pois ja yhdistä se lopun kaulintamassan kanssa. Kauli uudelleen levyksi ja kuorruta pienempi kakku.

Nimen kirjoittamisessa voit hyödyntää "marsipaaniruiskua" (näkyy esimerkiksi upotuskuviointiohjeessa) tai muotoilla nauhaa käsin pyörittämällä. Ruiskun kanssa pelkän kaulintamassan käyttäminen on hankalaa, marsipaani soveltuu tähän pehmeytensä ansiosta paremmin. Makusyistä voit kuitenkin sekoittaa marsipaanin joukkoon hieman kaulintamassaakin.

ristiaiskakku-vaihe

Kauli musta massa tomusokeroidulla alustalla hyvin ohueksi levyksi. Leikkaa siitä seeprakuvioita veitsellä. Kiinnitä ison kakun reunoille ja päällisen reunaosiin.

ristiaiskakku-vaihe-2

Nosta päälle pienempi kakku kahden lastan avulla. Jatka seeprakuviointia.

ristiaiskakku-vaihe-3 ristiaiskakku-vaihe-4

Kauli vaaleanpunainen marsipaani/kaulintamassa levyksi ja leikkaa siitä nauhoja. Pursota nauhan toiselle puolelle sokerikuorrutetta ja liimaa kiinni kummankin kerroksen alareunaan. Muotoile lopuista nauhoista rusetit.

ristiaiskakku-vaihe-5

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan talviarvontaVuoden ensimmäinen arvonta käynnissä! Viileää talviteemaa voi luoda esimerkiksi lumihiutalemuoteilla ja talvisilla minimuffinssivuoilla. Lisäksi paketissa pieni söpöläinen: vaaleanpunainen retro-irtopohjavuoka.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat