Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Red Velvet Brownies

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Red Velvet Brownies

27.2.2018

Kahden amerikkalaisen klassikon fuusio vie takuulla herkkuhampaan kolotuksen. Red Velvet -kakku on tunnettu hehkuvan punaisesta pohjasta ja tuorejuustoa sisältävästä täytteestä. Muokkasin taikinasta brownie-leivoksia muistuttavan suklaisemman version ja tein tuorejuustosta kuorrutteen.

Red Velvet -kakun historia ulottuu 1800-luvun lopulle saakka, joten sen ensimmäisistä vaiheista liikkuu monia teorioita. Alun alkaen nimitys lienee viitannut siihen, että viinietikka on saanut kaakaon ruskean taittumaan punaiseen. Punaisen hehkuvuus tuli mukaan vasta, kun elintarvikevärit astuivat kuvioon. Juuri dramaattinen väri on tehnyt kakusta kuuluisan. Voimakkaan punaiseen väriin liittyy kiehtovaa mystikkaa.

Brownie-leivoksilla on yhtä pitkä menneisyys. Leivonnaisen kerrotaan syntyneen vuonna 1893 chicagolaisen hotellin omistajattaren toimesta. Hän pyysi hotellin keittiömestaria suunnittelemaan pienehkön kakkua muistuttavan leivonnaisen erään kongressin naispuolisille osallistujille. Brownie-leivoksille on tyypillistä mehevän suklainen rakenne ja neliskanttinen leivosmainen muoto.

Taikina:
175 g voita tai margariinia
120 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1 tl valkoviinietikkaa
pari hyppysellistä suolaa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
kirkkaanpunaista pastaväriä

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
2 valkuaista


Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Lisää voi-suklaasulaan sokeri, vaniljauute, valkoviinietikka ja suola. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi jauhot.

Värjää taikina punaiseksi pastavärillä. Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää loput kuorruteainekset ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada kuorrute pohjan päälle.

Vedä veitsellä kuorrutteen poikki pohjaa myöten, jotta kerrokset sekoittuvat osittain toisiinsa. Älä tasoita pintaa.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa neliöiksi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 24 kappaletta 11

Avainsanat

Amerikka-herkutRed Velvet

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

LeivoksetMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(15)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (11)

pellavapaita24.9.2019 18:48

Kinuskikissa; Kiitos 🙂
Kyllä ne minustakin aika oikealta näyttivät, mutta ohuelti oli kuorrutetta. Katson sinun punaista kulhoasi yllä ja totean, että aika runsas, vaahtomainen kuorrute siinä on 🙂

Hyvälle maistuivat ja lisää niitä toivottiin meillä 🙂

Kinuskikissa23.9.2019 23:09

pellavapaita: minusta sinun ja apukokin tekemät leivokset näyttivät varsin oikeaoppisilta! Varsinaista paksua vaahtoa tästä ei kuulukaan tulla, mutta toki hieman kuohkeampaa kuin perus tuorejuusto+sokeri. Ruskistumiseen en osaa muuta sanoa kuin peltiä päälle..? Reunat aina tahtovat ottaa ensiksi väriä. Yksi vaihtoehto on leikata ne sitten kokonaan pois.

pellavapaita22.9.2019 11:54

Tämäkin herkku teki mieli kokeilla. Suorareunaiset vuokani ovat isompia kuin ohjeen 540cm2:n kokoinen, joten käytin loivasti pyöristyväreunaista, jossa ei saa reunapaloista ”teräväreunaisia” neliöitä.
Ja taikina ei helposti levittäydy reunoilta suoraan. En halunnut isompaa annosta tehdä; kokeilu on aina viisainta värkätä ohjeen mukaisesti 🙂

Taikinan värjäys pastavärillä (purkista) onnistui hyvin. Taikina oli kauniin punaista.
Kuorrutteen kanssa mokasin ja kerron tiedoksi toisille, miten ei kannata tehdä.
Minulla oli apukokki mittailemassa aineksia. Hän kippasi tuorejuuston kulhoon ja sokerin päälle. Satsi joutui odottamaan hyvän aikaa ennen kuin olin siinä vaiheessa, että aloin vatkata ja valkuaiset lisätä.

Vatkatessani ymmärsin, että sokeri on alkanut sulaa kostean juuston päällä eikä vatkaudu valkuaisten kanssa kuohkeaksi, tilavuudeltaan ”suureksi” vaahdoksi. Oli semmoista luirua vain ja ohuelti tuli kuorrutetta siksi.

Opiksi otan sen, ettei sokeria pidä apukokinkaan antaa mitata etukäteen juuston päälle (kuten ei vatkattavien munienkaan päälle koskaan), koska se alkaa sulaa eikä vaahtoa synny.

Kuorrutteen reunat alkoivat ruskistua, vaikka pidin 25 min. alatasolla. En tiedä, mitä tuohon keksisi avuksi, että säilyisi valkoisena kuten Kinuskikissalla. Vinkkejä?
Kuvat galleriassa.

Kinuskikissa9.3.2018 22:46

Miukku 👍

Miukku9.3.2018 11:30

Oi mitä herkkua, näitä teen varmasti vielä monta kertaa! Helppo ja nopea leipoa vielä. Kananmunia ei riittänyt enää tuorejuustotäytteeseen mutta laitoin sekaan vähän vaniljakreemijauhetta ja hyvin onnistui näinkin😊

soja4.3.2018 14:27

Pörri: kyllä tämä varmastikin kestää pakastuksen. Toki säilyy varmaan päivän, pari jääkaapissakin. Toki jos aikaa on, niin ehkä helpointa pakastimen kautta tehdä?

Pörri4.3.2018 09:37

Tykkääköhän koostumus pahaa pakastuksesta? Tai vaihtoehtoisesti paljonko etukäteen uskaltaisi tehdä jääkaappiin odottelemaan juhlia? Isot juhlat tulossa, joten tarjottavien tekoa pitäisi saada jaettua useammalle päivälle 😅

Hyvän Haltija28.2.2018 21:53

Kokeiluun menevät, herkutteluhetkiin.

Kinuskikissa28.2.2018 21:42

Kiitti Katariina ja Miranster! Meillä näitä syötiin ennen joulua tytärteni synttäritarjoiluina. Kovasti kyllä tykättiin! 🙂

Miranster28.2.2018 17:54

Katariina on oikeassa nämä ovat ihania. Näyttävät niin herkullisilta.😋

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Red Velvet Brownies

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Red Velvet Brownies

27.2.2018

Kahden amerikkalaisen klassikon fuusio vie takuulla herkkuhampaan kolotuksen. Red Velvet -kakku on tunnettu hehkuvan punaisesta pohjasta ja tuorejuustoa sisältävästä täytteestä. Muokkasin taikinasta brownie-leivoksia muistuttavan suklaisemman version ja tein tuorejuustosta kuorrutteen.

Red Velvet -kakun historia ulottuu 1800-luvun lopulle saakka, joten sen ensimmäisistä vaiheista liikkuu monia teorioita. Alun alkaen nimitys lienee viitannut siihen, että viinietikka on saanut kaakaon ruskean taittumaan punaiseen. Punaisen hehkuvuus tuli mukaan vasta, kun elintarvikevärit astuivat kuvioon. Juuri dramaattinen väri on tehnyt kakusta kuuluisan. Voimakkaan punaiseen väriin liittyy kiehtovaa mystikkaa.

Brownie-leivoksilla on yhtä pitkä menneisyys. Leivonnaisen kerrotaan syntyneen vuonna 1893 chicagolaisen hotellin omistajattaren toimesta. Hän pyysi hotellin keittiömestaria suunnittelemaan pienehkön kakkua muistuttavan leivonnaisen erään kongressin naispuolisille osallistujille. Brownie-leivoksille on tyypillistä mehevän suklainen rakenne ja neliskanttinen leivosmainen muoto.

Taikina:
175 g voita tai margariinia
120 g tummaa suklaata
2 ½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1 tl valkoviinietikkaa
pari hyppysellistä suolaa
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
kirkkaanpunaista pastaväriä

Kuorrute:
200 g tuorejuustoa (esim. Philadelphia)
½ dl sokeria
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
2 valkuaista


Sulata voi kattilassa. Ota kattila liedeltä ja paloittele joukkoon suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Jatka sekoittelua tarvittaessa lieden miedoimmalla lämmöllä, kunnes seos on tasaista. Lisää voi-suklaasulaan sokeri, vaniljauute, valkoviinietikka ja suola. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää lopuksi jauhot.

Värjää taikina punaiseksi pastavärillä. Vuoraa reunallinen uunivuoka (18 x 30 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.

Notkista tuorejuusto vatkaimella. Lisää loput kuorruteainekset ja vatkaa kuohkeaksi. Kaada kuorrute pohjan päälle.

Vedä veitsellä kuorrutteen poikki pohjaa myöten, jotta kerrokset sekoittuvat osittain toisiinsa. Älä tasoita pintaa.

Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Pohja saa jäädä keskeltä hieman taikinaiseksi. Anna jäähtyä. Nosta leivinpaperin avulla vuoasta. Leikkaa neliöiksi.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 24 kappaletta 11

Avainsanat

Amerikka-herkutRed Velvet

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

LeivoksetMakuja maailmalta

Erityisruokavaliot

LiivatteetonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(15)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (11)

pellavapaita24.9.2019 18:48

Kinuskikissa; Kiitos 🙂
Kyllä ne minustakin aika oikealta näyttivät, mutta ohuelti oli kuorrutetta. Katson sinun punaista kulhoasi yllä ja totean, että aika runsas, vaahtomainen kuorrute siinä on 🙂

Hyvälle maistuivat ja lisää niitä toivottiin meillä 🙂

Kinuskikissa23.9.2019 23:09

pellavapaita: minusta sinun ja apukokin tekemät leivokset näyttivät varsin oikeaoppisilta! Varsinaista paksua vaahtoa tästä ei kuulukaan tulla, mutta toki hieman kuohkeampaa kuin perus tuorejuusto+sokeri. Ruskistumiseen en osaa muuta sanoa kuin peltiä päälle..? Reunat aina tahtovat ottaa ensiksi väriä. Yksi vaihtoehto on leikata ne sitten kokonaan pois.

pellavapaita22.9.2019 11:54

Tämäkin herkku teki mieli kokeilla. Suorareunaiset vuokani ovat isompia kuin ohjeen 540cm2:n kokoinen, joten käytin loivasti pyöristyväreunaista, jossa ei saa reunapaloista ”teräväreunaisia” neliöitä.
Ja taikina ei helposti levittäydy reunoilta suoraan. En halunnut isompaa annosta tehdä; kokeilu on aina viisainta värkätä ohjeen mukaisesti 🙂

Taikinan värjäys pastavärillä (purkista) onnistui hyvin. Taikina oli kauniin punaista.
Kuorrutteen kanssa mokasin ja kerron tiedoksi toisille, miten ei kannata tehdä.
Minulla oli apukokki mittailemassa aineksia. Hän kippasi tuorejuuston kulhoon ja sokerin päälle. Satsi joutui odottamaan hyvän aikaa ennen kuin olin siinä vaiheessa, että aloin vatkata ja valkuaiset lisätä.

Vatkatessani ymmärsin, että sokeri on alkanut sulaa kostean juuston päällä eikä vatkaudu valkuaisten kanssa kuohkeaksi, tilavuudeltaan ”suureksi” vaahdoksi. Oli semmoista luirua vain ja ohuelti tuli kuorrutetta siksi.

Opiksi otan sen, ettei sokeria pidä apukokinkaan antaa mitata etukäteen juuston päälle (kuten ei vatkattavien munienkaan päälle koskaan), koska se alkaa sulaa eikä vaahtoa synny.

Kuorrutteen reunat alkoivat ruskistua, vaikka pidin 25 min. alatasolla. En tiedä, mitä tuohon keksisi avuksi, että säilyisi valkoisena kuten Kinuskikissalla. Vinkkejä?
Kuvat galleriassa.

Kinuskikissa9.3.2018 22:46

Miukku 👍

Miukku9.3.2018 11:30

Oi mitä herkkua, näitä teen varmasti vielä monta kertaa! Helppo ja nopea leipoa vielä. Kananmunia ei riittänyt enää tuorejuustotäytteeseen mutta laitoin sekaan vähän vaniljakreemijauhetta ja hyvin onnistui näinkin😊

soja4.3.2018 14:27

Pörri: kyllä tämä varmastikin kestää pakastuksen. Toki säilyy varmaan päivän, pari jääkaapissakin. Toki jos aikaa on, niin ehkä helpointa pakastimen kautta tehdä?

Pörri4.3.2018 09:37

Tykkääköhän koostumus pahaa pakastuksesta? Tai vaihtoehtoisesti paljonko etukäteen uskaltaisi tehdä jääkaappiin odottelemaan juhlia? Isot juhlat tulossa, joten tarjottavien tekoa pitäisi saada jaettua useammalle päivälle 😅

Hyvän Haltija28.2.2018 21:53

Kokeiluun menevät, herkutteluhetkiin.

Kinuskikissa28.2.2018 21:42

Kiitti Katariina ja Miranster! Meillä näitä syötiin ennen joulua tytärteni synttäritarjoiluina. Kovasti kyllä tykättiin! 🙂

Miranster28.2.2018 17:54

Katariina on oikeassa nämä ovat ihania. Näyttävät niin herkullisilta.😋

Kinuskigalleria (3)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa