02.06.2015   58 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Kesä,  Makeat piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Raparperikakku


raparperikakku-8

Paahdetun valkosuklaan karamellimainen maku lumosi minut muutama vuosi sitten ja erityisesti viime vuonna se esiintyi monissa leivonnaisissani. Tämä kakku on yksi esimerkki siitä, miten paahdettua valkosuklaata voi hyödyntää. Vaahdotettuna se on ihana kuorrute, jota on helppo pursottaa niin kakkujen kuin muffinssien päälle. Parhaimmillaan makea vaahto on yhdistettynä jonkin kirpeän, kuten raparperin, kanssa.

Vinkit:

  • Kakun valmistamista voi helpottaa levittämällä valkosuklaakerma veitsellä. Vaahdon voi tarjoilla myös lisukkeena.
  • Vaniljakreemijauheen käyttö kuorrutteessa ei ole välttämätöntä, mutta se auttaa pursotusta pysymään muodossaan.
  • Valmista kuorrutteen kastike mielellään edellisenä päivänä, jotta se on ehtinyt muuttua täysin kylmäksi ennen vaahdotusta.

Muropohja:
125 g voita tai margariinia
1 ¼ dl sokeria
1 muna
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Raparperitäyte:
500 g raparperia
2 rkl perunajauhoja
½ dl sokeria

Paahdettu valkosuklaa -kuorrute:
185 g valkosuklaata
3 ½ dl kuohukermaa
2 rkl vaniljakreemi- tai vaniljakastikejauhetta

Koristeluun:

tuoreita mansikoita
tomusokeria


Kakun valmistaminen kannattaa aloittaa kuorrutteesta jo edellisenä päivänä. Leikkaa valkosuklaa veitsellä rouheeksi. Levitä pellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 175 asteessa noin 8 minuuttia, kunnes suklaapalaset ovat muuttuneet vaaleanruskeiksi.

agricola-leivos-vaihe agricola-leivos-vaihe-2

Laita kattilaan suklaarouhe ja kerma. Lämmitä lieden keskiteholla rauhallisesti hämmentäen, kunnes suklaa on sulanut kerman joukkoon. Kaada valkosuklaakerma kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa. Nosta sitten jääkaappiin ja pidä siellä seuraavaan päivään.

agricola-leivos-vaihe-5 agricola-leivos-vaihe-6

Vatkaa muropohjan voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan muutamassa erässä. Vuoraa irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm) leivinpaperilla. Levitä taikina vuoan pohjalle.

raparperikakku raparperikakku-2

Leikkaa raparperit paloiksi. Sekoita kulhossa raparperipalat, perunajauhot ja sokeri.

raparperikakku-3 raparperikakku-4

Kaada puolet raparpereista vuokaan ja painele ne taikinan sisään. Levitä päälle loput raparpereista. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.

raparperikakku-5 raparperikakku-6

Vatkaa kylmä valkosuklaakerma vaahdoksi. Siivilöi vaahdotuksen aikana joukkoon vaniljakreemijauhe. Laita valkosuklaavaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla. Pursota kakun päälle isoja ruusukkeita.

agricola-leivos-vaihe-10 raparperikakku-7

Viimeistele koristelu mansikoilla ja tomusokerilla.

Reseptin on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä numerossa 6/2014.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
13 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat