15.4.2013
Tee Puuha-Pete -hahmo vaniljamassasta etukäteen maalaaminen mallikuvan avulla -ohjeen mukaan.
Valmista sokerikakkupohja erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Leikkaa kolmeksi levyksi.
Soseuta mansikat. Vaahdota vispikerma. Sekoita vaahtoon mansikkasose ja sokeri. Lisää joukkoon vaniljakreemijauhetta, kunnes täyte on jämäkkää.
Nosta ensimmäinen pohjalevy kakkulautaselle. Kostuta sitruunalimsalla. Levitä päälle sitruunatahnaa ja mansikkatäytettä. Laita päälle seuraava pohja, kostuta ja täytä samaan tapaan. Laita kanneksi viimeinen pohja ja kostuta. Levitä loput täytteestä kakun päälle ja reunoille tasaiseksi tarttumapinnaksi kuorrutteelle. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään.
Kauli valkoinen vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi, pyöreäksi levyksi. Nosta kakun päälle. Leikkaa ylimääräiset reunat pois, jotta massa peittää vain kakun päällisen.
Sekoita suklaamassa ja valkoinen vaniljamassa keskenään. Voit myös värjätä valkoisen massan ruskeaksi sekoittamalla joukkoon tummaa kaakaojauhetta ja ruskeaa pastaväriä. Kauli ruskeasta massasta pitkä ja kapea suikale. Leikkaa toinen reuna suoraksi. Kierrä suikale kakun ympärille niin, että suikaleen tasainen reuna ulottuu noin sentin matkalta kakun päälle. Leikkaa veitsellä ylimääräinen osa alareunasta pois, säästä jämäpala.
Vedä veitsellä massan pintaan pystyviivoja laudoiksi ja viiltoja puunsyykuvioksi.
Nosta Puuha-Pete -koriste kakun päälle. Maalaa osa kakun valkoisesta päällisestä punaiseksi. Sipaise valkoisen kuorrutteen pintaan vaaleansinistä jauheväriä.
Kauli vihreä sokerimassa ohueksi suikaleeksi. Leikkaa toinen reuna sahalaitaiseksi. Nosta ruohontupsuja Puuha-Peten jalkoihin. Muotoile keltaisesta sokerimassasta ikäluku.
Kauli ruskea massa ohueksi levyksi. Leikkaa levystä kapeita suikaleita ja pätkäise nämä laudoiksi. Kuvioi pinta veitsellä. Paina osaan laudoista sokerihelmet naulanpäiksi. Liimaa lautoja sokerikuorrutteen avulla lomittain kakun päällisen ympärille.
On kyllä niin hellyttävä. Kun on näitä pieniä poikia, niin sen tietää. Tämä on pienen pojan unelma syntymäpäiväpöydässä.
UNELMA45:
Jos pikkuveli jo osaa lauleskella Puuha-Petestä, niin tästä kakusta hän varmasti riemastuu. Siinä hyvä synttärilahja sinulta. 🙂
Pakko tehä toi pikkuvelille synttärikakuks. On vasta siis kolme. Lauleskelee aina vaan (puuhapete kaiken korjaa…). 🙂
Hieno toteutus ja tykkään erityisesti tuosta punaisella maalatusta kohdasta. 🙂
Teen juurikin tällaisen kaksivuotiaan pojan syntymäpäiville. Todella hieno ja varmasti sankarin mieleen 🙂
Voi hyvät hyssyrät! Niin kai se on että meitä on moneksi ja meillä on jokaisella erilaiset kädet. Minun käsiini jäi ohjeesta niin paljon, että oikein sormet syyhyää. Onneksi lähipiirissä riittää lapsia, tekisi mieli ilmoittautua vapaaehtoiseksi elämyksen leipojaksi tästälähin, kun näin hyvän mallin sain. Ymmärrän kyllä ettei Peteä ole pakko syödä, ihailtavaksi sen varmaan halutaankin jäävän.
CremeVanilla: Kunhan olet saanut jossain maistaa suklaamassaa ja marsipaania luulen että muutat mielesi. Noilla konstein minusta on tullut kotona ja vieraitteni kehuissa melkein kondiittori. Kannattaa lähteä rohkeasti kokeilemaan, massoista opit löytämään suosikkimakusi. Kannustan 🙂
Koppis ja CremeVanilla: ymmärrän hyvin pointsinne. Ehkä asian voisi kiteyttää niin, että monenlaista leivontaa mahtuu tähän maailmaan. Lastenkakuissa mennään kiistatta koristelu edellä. Teema on lapsille tärkeä. Synttärisankarin suosikkihahmo tekee kakusta hänelle personoidun, kenties ikimuistoisen elämyksen. Kakkua ei tehdä vain syötäväksi, vaikka toki haluan aina panostaa myös sisältöön. Koristeet voi hyvin jättää syömättä. Jenkkiläisissä kakkuohjelmissa näkee välillä ääripään, kakut on ”veistetty” kuivakkaan oloisesta kakkupohjasta, mikä mahdollistaa mitä ihmeellisimpien aiheiden toteutuksen. Mutta sillekin on oma paikkansa. Kakun voi nähdä silloin ”kertakulutustaiteena”. Sitä on saatettu väkertää päiväkausia, vain tiettyä tilannetta ja henkilöä varten. Ehkä juuri kakun hetkellisyys tekee siitä niin spesiaalin. Bonuksena sitten on, että sen voi myös syödä. Todennäköisemmin vieraat kuitenkin täyttävät vatsansa joillain muilla pöydän antamilla. 🙂
Kiitos muillekin kommentoijille! 🙂
Näin myös täällä. Hienolta näyttää, mutta muuten ei kyllä tällaisista ohjeista ei jää mitään käteen.. Vaikka varmaan ideana onkin nimenomaan koristeluvinkit?
Ei galleriakuvia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5599 tähteä
Maailman paras mutakakku
2811 tähteä
Mokkapalat
2540 tähteä
Brookies
1804 tähteä
Britakakku
1519 tähteä
Tällä täytteellä tehtiin meidän vappukakku, sitruuna-mansikkayhdistelmä on ihanan raikas 🙂