23.09.2016   4 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Syksy,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Puolukka-omenapiiras


puolukka-omenapiiras

Tänä vuonna niin puolukoita kuin omenoita on saatu ennätyksellisen paljon. Se on näkynyt myös Kinuskileipomoiden tarjonnassa, nami nam! On Piperryksen omppupannaria, mari-johannan punaista puuroa, nalamurun puolukka-kookospiirakkaa, SugarConen omenasiirappia, SlummiViikunan kaura-apple pie’ta, Hunajatimjamin puolukkaista toscapiirakkaa ja monta muuta hyvää ideaa syyssadon hyödyntämiseen. Puolukat ja omenat toimivat hyvin myös yhdessä. Tämä piirakka pohjautuu amerikkalaiseen omenapiirakkaan (apple pie), jossa yksinkertainen on kaunista ja maukasta. Taikinakuoren alle piiloutuu runsas täyte, eikä lisukkeitakaan jää kaipaamaan.

Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
½ tl suolaa
175 g voita
¾ dl vettä

Täyte:
400 g omenaa
300 g (5 dl) puolukoita
2 dl sokeria
¾ dl perunajauhoja

Pinnalle:
1 muna
pastavärejä (vihreää, punaista ja keltaista)

Lisäksi:
Iloleipurin keraaminen piirakkavuoka (halkaisija 20 cm)


Yhdistä pohjan kuivat aineet keskenään. Nypi sekaisin voin kanssa. Lisää lopuksi vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Muotoile taikinasta tiivis möykky. Suojaa kelmulla ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

puolukka-omenapiiras-vaihe

Kuori omenat ja poista omenankodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Yhdistä sokeri ja perunajauhot. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

puolukka-omenapiiras-vaihe-2

Erota taikinasta 2/3. Kauli se jauhoja apuna käyttäen leivinpaperin päälle ohueksi ympyräksi. Kippaa voidellun piirakkavuoan pohjalle. Muotoile reunoja vasten ja anna ylimääräisen taikinan pudota vuoan ulkopuolelle.

puolukka-omenapiiras-vaihe-3 puolukka-omenapiiras-vaihe-4

Levitä päälle omena-puolukkatäyte. Huolehdi, että sokeri-perunajauhoseos levittyy tasaisesti puolukoiden ja omenoiden joukkoon. Kauli loput taikinasta täytteen peittäväksi ympyräksi. Kumoa se kanneksi täytteen päälle.

puolukka-omenapiiras-vaihe-5 puolukka-omenapiiras-vaihe-6

Leikkaa ylimääräinen pohjataikina vuoan ulkoreunaa vasten painaen. Säästä se koristeluun. Käännä reuna täytteen päälle ja yhdistä kansi- ja pohjaosan reunat toisiinsa sormenpäällä painellen. Voitele taikinapinta munalla.

puolukka-omenapiiras-vaihe-7 puolukka-omenapiiras-vaihe-8
puolukka-omenapiiras-vaihe-9 puolukka-omenapiiras-vaihe-10

Kauli loput taikinasta levyksi ja leikkaa vinoneliöiksi. Painele lehtisuonet veitsellä.

puolukka-omenapiiras-vaihe-11 puolukka-omenapiiras-vaihe-12

Voitele munalla tai maalaa pinta vedellä ohennetulla pastavärillä kirjavaksi. Asettele lehdet piiraan päälle.

puolukka-omenapiiras-vaihe-13 puolukka-omenapiiras-vaihe-14

Paista 200 asteessa noin 55 minuuttia. Suojaa pinta foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä. Anna piirakan jäähtyä ennen tarjoilua.

Yhteistyössä Iloleipuri

logo-small

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissa Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin lokakuun arvonta



Lokakuun arvonnassa on jaossa tuotepaketti, joka sisältää poro-lautasliinoja, salted caramel -makutomusokeria ja puolipallo-silikonivuoan.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit