Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo mari-johanna

Punainen puuro

3.9.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20160903_134422_600x600.jpg

Punainen puuro, kuten itse puolukkavispipuuroa lapsena kutsuin on hyvää ja terveellistä. Voit tehdä sen myös punaisista viinimarjoista
mustikasta tai lähes mistä marjasta vain. Nyt sain käsiini ämpärillisen puolukkaa, kiitos tästä serkulleni Matille 🙂 joten pakkohan tuota oli kokeilla ja tehdä monen vuoden tauon jälkeen. Omille lapsille sitä joskus keittelin mutta nyt tuo puuro ei enää heidän maku nystyröitä hivele, joten kylläpä maistui hyvältä pitkästä aikaa! 🙂

Tarvitset:

1 l. vettä
3 dl puolukoita
1 1/2 dl mannasuurimoita
2 1/2 dl sokeria

Tee näin:

Laita puolukat ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
Jos haluat tasaista puuroa siivilöi nyt marjan riekaleet mehun joukosta pois ja kaada mehu takaisin kattilaan.
Kaada mannaryynit ja sokeri vispilällä sekoittaen puolukka mehun joukkoon ja keitä puuroa noin 15- 20 minuuttia.
Anna puuron jäähtyä ja vatkaa se lopuksi ilmavaksi maukkaaksi herkuksi.
Tarjoile sellaisenaan tai kylmän maidon kera.
Maistuu heti mutta myös jääkaappi kylmänä.

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

LiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätön

Kategoriat

LapsetMuuta makeaaSyksy

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20230323_163028_400x400.jpgmari-johannaSyötävä sammal
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_20220404_180448_400x400.jpgmari-johannaGeisha-vadelma leivokset
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200903_220501_400x400.jpgmari-johannaBOSDAL-pulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200629_121024_400x400.jpgmari-johannaKinkku-pasta salaatti
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_P_20200413_120811_400x400.jpgmari-johannaVegaaninen pääsiäispasha
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/17614_creme-brulee-001_400x400.jpgmari-johannaCreme Brulee
4

Kommentit (2)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
4.9.2016 19:10

Kiitos viestistä Maris! Jälleen kerran täytyy todeta että sama täällä! 🙂
Siis niin minunkin lapsuuden herkku oli vispipuuro, tai kuten me veljeni kanssa sitä nimitimme: punainen puuro. (siitä johtuu siis tämän reseptin nimi)
Meillä puuroa teki mummu ja useinmiten punaherukoista, koska se upposi paremmin meihin lapsiin kuin tuo puolukasta tehty. Kiitos ideasta, täytyypä siis kokeilla vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kanssa! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
4.9.2016 18:01

Vispipuuro, mun lapsuuden herkku! Tai no, en tiedä osasinko silloin sitä niin arvostaa, mutta äitini teki tätä meillä usein. Kun sitten muutin omilleni, innostuin tekemään vispipuuroa ihan kaikesta mahdollisesta: mansikoista, aprikooseista, ananaksesta… 😀 Nyt ei olekaan sitten aikoihin enää tullut tehtyä. Mutta vispipuurosta saa ihan hovikelpoisen jälkkärinkin, kun nauttii sitä vaikkapa vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Nam!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa