25.09.2015   10 kommenttia

Pumppernikkeli


Pumppernikkeli 4

Nimimerkki:

Pumppernikkeli

Kinuskileipomo:

Pumppernikkeli

Kuka olet?

Olen 12-vuotias, leipomisesta innostunut tyttö Hyvinkäältä. Harrastan leipomisen lisäksi koripalloa, sellonsoittoa, lukemista, piirtämistä ja bloggaamista. Pidän myös eläimistä ja tykkään puuhailla niiden kanssa.

Koska innostuit leipomisesta ja miten se tapahtui?

Innostuin leipomisesta jo pienenä, kun sain leipoa mummun kanssa sämpylöitä, korvapuusteja tai kaneliässiä. Suunnilleen kahdeksanvuotiaana aloin leipoa itse ja vaikeampia leipomuksia. Aloitin silloin myös blogin pitämisen.

Kuinka usein leivot? Minkälaiset jutut saavat sinut innostumaan?

Leivon kerran pari viikossa, joskus useamminkin. Erityisesti juhliin tykkään leipoa. Innostun uusista resepteistä ja uusista raaka-aineista. 🙂

Suosikkiraaka-aineesi?

Näitä on kyllä monia… Tykkään erityisesti suklaasta, marjoista ja raparperista.

Kerro jokin hyvin mieleen jäänyt leivontamuisto!

Kuten yleensä muillakin, se on mummun kanssa leipominen. Varsinkin pienenä, kun mummu teki pulla- tai sämpylätaikinan valmiiksi ja minä sain tehdä niistä kaiken maailman kirjaimia ja pupuja, olin superinnoissani!

Paras leivonnainen, jota olet maistanut?

Näitäkin minulla on tosi monia! Ainakin Kulmakonditorian mandariini-pähkinä-kookoskakku on yksi parhaista maistamistani kakuista. Ja tietenkin perinteisiä mummun sämpylöitä ei voita mikään.

Pahin kömmähdyksesi keittiössä?

Ensimmäinen kömmähdys: teimme kaverini kanssa mokkapaloja ja unohdimme niistä rasvan. Tuli varsin kumisia mokkiksia! Sitten kun teimme kaverini kanssa muffinsseja, ja unohdimme pistää kaksi vuokaa päällekkäin (heillä ei ollut muffinssipeltiä), niin taikinat valuivat ulos vuoista ja uuni oli ihan taikinassa. Ja vielä kolmas: yritimme tehdä kaverini (muuten kaikki mokat ovat sattuneet kaverien kanssa… :D) pikapizzaa, eli pohjaan tuli leivinjauhetta hiivan tilalle, onnistuimme jotenkin mokaamaan, ja pohjasta tuli kuin kaurapuuroa! Tuli sitten puuropizzakin maistettua…

Mitä haluaisit seuraavaksi oppia?

Haluaisin oppia tekemään macarons-kakun tai tuulihattutornin. 🙂

Miten haluaisit kehittää Kinuskiyhteisöä? Muita toiveita Kinuskikissalle?

Joudun jatkamaan tätä perinnettä, mitä muissakin kinuskiesittelyissä on sanottu! 🙂 Mielestäni sivu/kinuskiyhteisö on juuri mahtava tällaisenaan!

Nitu kysyi sinulta: Jos joskus menet leivonnassa sieltä missä aita on matalin, mikä on sinun niksisi tehdä jotakin astetta helpommalla? Onko sinulla esim joku tietty vaihe, joka lukee aina ohjeessa, mutta skippaat sen joka kerta?

Jos teen vaikkapa pizzataikinaa, jossa pitää keittää vesi ja jäähdytellä oikeanlämpöiseksi, saatan laskea vaan lämmintä vettä kraanasta. Tiedän kyllä, ettei niin suositella tehtävän, mutta olen ihan mahdoton sen asian kanssa! Ja sitten jos pitää sekoittaa kuivat aineet keskenään, mittaan ne vain suoraan muiden aineiden joukkoon ja sekoitan ne taikinan päällä, ennen kuin sekoitan kuivat aineet siihen taikinaan… 😀

Mitä haluaisit kysyä seuraavalta esittelyssä olevalta Kinuskilta?

Pidätkö enemmän voileipäkakuista vai suolaisista piirakoista?

Jaa meille suosikkireseptisi ja kerro lyhyesti reseptin tarina.

Suosikkireseptini on varmaankin pätkismuffinssit. Ne vain ovat niin hyviä. Lisää voi lukea reseptin yhteydestä.