Ruokaisa voileipäkakku koostuu ruisleivistä ja pulled pork -täytteestä. Leipien ja täytteen yhdistelmä on niin tukeva, että liivatetta ei tarvita. Kun kakku kootaan kulhoon, se muotoutuu kauniin pyöreäksi ja tasaiseksi. Näin kuorruttaminenkin hoituu yksinkertaisella tavalla peittämällä pinta kinkkusiivuilla. Pinnasta tulee näyttävämpi, kun valitsee tummareunaisia, pieniä kinkkisiivuja. Pulled pork -lihan tilalle sopii melkein mikä tahansa muukin täyte: kinkku, meetvursti, soijarouhe, tonnikala.
Tässä suolaisen tarjoilun kaunotar. 🙂
Embo: Tuossa on tullut riittävyyden määrittäjälle arviointivirhe todennäköisesti leipälaadun johdosta. Reseptin ruisvuokaleipä on painavaa ja viipaleita tulee vähemmän kuin höttöisempää paahtoleipää, joka ollut mietinnässä. Muutan riittävyyden 16 henkilölle.
(Ainahan tietysti riittävyys riippuu myös mm. muusta tarjottavasta, sekä makeasta että suolaisesta. Mieluummin tarjottavaa kuitenkin liian paljon kuin liian vähän.)