Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Pulled pork -voileipäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Pulled pork -voileipäkakku

14.5.2016

pulled-pork-voileipakakku

pulled-pork-voileipakakku-2

pulled-pork-voileipakakku-3

Ruokaisa voileipäkakku koostuu ruisleivistä ja pulled pork -täytteestä. Leipien ja täytteen yhdistelmä on niin tukeva, että liivatetta ei tarvita. Kun kakku kootaan kulhoon, se muotoutuu kauniin pyöreäksi ja tasaiseksi. Näin kuorruttaminenkin hoituu yksinkertaisella tavalla peittämällä pinta kinkkusiivuilla. Pinnasta tulee näyttävämpi, kun valitsee tummareunaisia, pieniä kinkkisiivuja. Pulled pork -lihan tilalle sopii melkein mikä tahansa muukin täyte: kinkku, meetvursti, soijarouhe, tonnikala.

Vinkki: Vaihda gluteenittomassa ruokavaliossa leipien tilalle sopiva vaihtoehto. Katso täältä gluteenittomien leipien vertailu.

Pohja:
720 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:

1 ¼ dl maitoa

Täyte:

600 g yrttituorejuustoa
n. 1 ½ valkosipulinkynttä (maun mukaan)
2 pientä punaista paprikaa
2 maustekurkkua
1 pieni punasipuli
375 g valmiiksi kypsennettyä pulled pork -lihaa
¾ dl chilikastiketta (esim. Heinz)

Koristelu:
150 g kultakinkkua
tuorejuustoa
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
persiljaa


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (lasinen tai muovinen, tilavuus noin 2,5 l) tuorekelmulla.

Valmista ensin täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon murskattu valkosipuli. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat selkeästi tulisen täytteen, voit laittaa chilikastiketta enemmänkin. Huomioi, että kastikkeiden vahvuuksissa on merkkikohtaisia eroja. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-2 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-4

Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja (ei kuitenkaan kulhon reunoja). Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Jatka leipä- ja täytekerrosten vuorottelulla, kunnes täytekerroksia on kolme. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Muista kostutus! Huomaa, että leivän ja näin ollen myös kostukkeen menekki riippuu jonkin verran kulhon muodosta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe pulled-pork-voileipakakku-vaihe-3
pulled-pork-voileipakakku-vaihe-5 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-6

Kumoa kakku tarjoilulautasen päälle. Poista kelmu ympäriltä. Peitä kakun pinta kinkkusiivuilla. Tarvittaessa voit käyttää liimana tuorejuustoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja kiinnitä ne tuorejuustolla kakun alareunaan.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-7

Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Laita kakun päälle yksi halkaistu kirsikkatomaatti ja asettele sen ympärille persiljaruusukkeita.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-8 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-9

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 25 henkilölle 10

Kategoriat

Voileipäkakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa9.8.2018 21:26

hepalo: huh, ehdin ehkä juuri ja juuri vastata ajoissa? Kaikki nuo mainitsemasi vaihtoehdot käyvät. Minulla näyttäisi olevan tuossa Real-leipä käytössä.

hepalo9.8.2018 11:01

Hei, mitä leipää tässä käytät? Olin eilen kaupassa ihmettelemässä, mitä ostaisin, vaihtoehtoina oli ruislimpun kaltaisia vuokaleipiä, perunalimppua ja saaristolaisleipää. Käytitkö jotain näistä? Vai mitä? Huomenna pitäisi kakku väsätä.

Kinuskikissa28.6.2016 23:13

isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.

isrik27.6.2016 22:53

Voiko tätä pakastaa?

Kinuskikissa19.5.2016 12:15

Ansku: odottelu tekee kakulle varmasti vain hyvää. 🙂 Leivän menekki riippuu pitkälti leivästä. Itselläni oli melko painavaa leipää käytössä, se vaikutti grammamäärään. Ruohosipulituorejuusto käy hyvin!

Ansku Syri17.5.2016 20:33

Äsken laitoin jääkaappiin maustumaan. Ylihuomenna vasta juhlat mutta oon huomannu että voikkareissa paras maku on kolmantena päivänä 🙂 Vähän jännittää mitä tulee kun ostin erehdyksessä ruohosipulituorejuuston yrttisen tilalta. Leipää ei mulla mennyt kyllä lähellekään ohjeessa mainitun verran, varmaan jotain 600g mahtu neljään kerrokseen. Bulled borkin tein myös itse. Jännään kyllä lopputulosta.

Kinuskikissa15.5.2016 22:00

Kiitti Satu ja mari-johanna! Suvi: arvioisin, että tämä on 12-15 hengen kakku.

Suvi Belaid15.5.2016 15:01

Ihana. Monelleko tästä riittää?

mari-johanna14.5.2016 20:31

Samaa mieltä Satun kanssa! Kiva ohje,herkullinen ja helppo mutta näyttävä, erilainen koristelu! Meillä tulossa rippijuhlat kesällä joten harkitsen tätä vakavasti kyllä helpon ja nopean koristelun vuoksi! 🙂

Satu14.5.2016 20:13

Jälleen mahtavalta vaikuttava ohje! Menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Pulled pork -voileipäkakku

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Pulled pork -voileipäkakku

14.5.2016

pulled-pork-voileipakakku

pulled-pork-voileipakakku-2

pulled-pork-voileipakakku-3

Ruokaisa voileipäkakku koostuu ruisleivistä ja pulled pork -täytteestä. Leipien ja täytteen yhdistelmä on niin tukeva, että liivatetta ei tarvita. Kun kakku kootaan kulhoon, se muotoutuu kauniin pyöreäksi ja tasaiseksi. Näin kuorruttaminenkin hoituu yksinkertaisella tavalla peittämällä pinta kinkkusiivuilla. Pinnasta tulee näyttävämpi, kun valitsee tummareunaisia, pieniä kinkkisiivuja. Pulled pork -lihan tilalle sopii melkein mikä tahansa muukin täyte: kinkku, meetvursti, soijarouhe, tonnikala.

Vinkki: Vaihda gluteenittomassa ruokavaliossa leipien tilalle sopiva vaihtoehto. Katso täältä gluteenittomien leipien vertailu.

Pohja:
720 g ruisvuokaleipäviipaleita

Kostutus:

1 ¼ dl maitoa

Täyte:

600 g yrttituorejuustoa
n. 1 ½ valkosipulinkynttä (maun mukaan)
2 pientä punaista paprikaa
2 maustekurkkua
1 pieni punasipuli
375 g valmiiksi kypsennettyä pulled pork -lihaa
¾ dl chilikastiketta (esim. Heinz)

Koristelu:
150 g kultakinkkua
tuorejuustoa
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
persiljaa


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (lasinen tai muovinen, tilavuus noin 2,5 l) tuorekelmulla.

Valmista ensin täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon murskattu valkosipuli. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat selkeästi tulisen täytteen, voit laittaa chilikastiketta enemmänkin. Huomioi, että kastikkeiden vahvuuksissa on merkkikohtaisia eroja. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-2 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-4

Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja (ei kuitenkaan kulhon reunoja). Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Jatka leipä- ja täytekerrosten vuorottelulla, kunnes täytekerroksia on kolme. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Muista kostutus! Huomaa, että leivän ja näin ollen myös kostukkeen menekki riippuu jonkin verran kulhon muodosta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe pulled-pork-voileipakakku-vaihe-3
pulled-pork-voileipakakku-vaihe-5 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-6

Kumoa kakku tarjoilulautasen päälle. Poista kelmu ympäriltä. Peitä kakun pinta kinkkusiivuilla. Tarvittaessa voit käyttää liimana tuorejuustoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja kiinnitä ne tuorejuustolla kakun alareunaan.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-7

Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Laita kakun päälle yksi halkaistu kirsikkatomaatti ja asettele sen ympärille persiljaruusukkeita.

pulled-pork-voileipakakku-vaihe-8 pulled-pork-voileipakakku-vaihe-9

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- Helppo 25 henkilölle 10

Kategoriat

Voileipäkakut

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMunatonPähkinätön

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (10)

Kinuskikissa9.8.2018 21:26

hepalo: huh, ehdin ehkä juuri ja juuri vastata ajoissa? Kaikki nuo mainitsemasi vaihtoehdot käyvät. Minulla näyttäisi olevan tuossa Real-leipä käytössä.

hepalo9.8.2018 11:01

Hei, mitä leipää tässä käytät? Olin eilen kaupassa ihmettelemässä, mitä ostaisin, vaihtoehtoina oli ruislimpun kaltaisia vuokaleipiä, perunalimppua ja saaristolaisleipää. Käytitkö jotain näistä? Vai mitä? Huomenna pitäisi kakku väsätä.

Kinuskikissa28.6.2016 23:13

isrik: kyllä se varmasti onnistuu. En näe tässä mitään pakastuksen kannalta herkkää ainesosaa. Kinkkukuorrutteen tekisin vasta sulattamisen jälkeen.

isrik27.6.2016 22:53

Voiko tätä pakastaa?

Kinuskikissa19.5.2016 12:15

Ansku: odottelu tekee kakulle varmasti vain hyvää. 🙂 Leivän menekki riippuu pitkälti leivästä. Itselläni oli melko painavaa leipää käytössä, se vaikutti grammamäärään. Ruohosipulituorejuusto käy hyvin!

Ansku Syri17.5.2016 20:33

Äsken laitoin jääkaappiin maustumaan. Ylihuomenna vasta juhlat mutta oon huomannu että voikkareissa paras maku on kolmantena päivänä 🙂 Vähän jännittää mitä tulee kun ostin erehdyksessä ruohosipulituorejuuston yrttisen tilalta. Leipää ei mulla mennyt kyllä lähellekään ohjeessa mainitun verran, varmaan jotain 600g mahtu neljään kerrokseen. Bulled borkin tein myös itse. Jännään kyllä lopputulosta.

Kinuskikissa15.5.2016 22:00

Kiitti Satu ja mari-johanna! Suvi: arvioisin, että tämä on 12-15 hengen kakku.

Suvi Belaid15.5.2016 15:01

Ihana. Monelleko tästä riittää?

mari-johanna14.5.2016 20:31

Samaa mieltä Satun kanssa! Kiva ohje,herkullinen ja helppo mutta näyttävä, erilainen koristelu! Meillä tulossa rippijuhlat kesällä joten harkitsen tätä vakavasti kyllä helpon ja nopean koristelun vuoksi! 🙂

Satu14.5.2016 20:13

Jälleen mahtavalta vaikuttava ohje! Menee ehdottomasti kokeiluun! 🙂

Kinuskigalleria (2)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa