Ruokaisa voileipäkakku koostuu ruisleivistä ja pulled pork -täytteestä. Leipien ja täytteen yhdistelmä on niin tukeva, että liivatetta ei tarvita. Kun kakku kootaan kulhoon, se muotoutuu kauniin pyöreäksi ja tasaiseksi. Näin kuorruttaminenkin hoituu yksinkertaisella tavalla peittämällä pinta kinkkusiivuilla. Pinnasta tulee näyttävämpi, kun valitsee tummareunaisia, pieniä kinkkisiivuja. Pulled pork -lihan tilalle sopii melkein mikä tahansa muukin täyte: kinkku, meetvursti, soijarouhe, tonnikala.
Vinkki: Vaihda gluteenittomassa ruokavaliossa leipien tilalle sopiva vaihtoehto. Katso täältä gluteenittomien leipien vertailu.
Pohja:
720 g ruisvuokaleipäviipaleita
Kostutus:
1 ¼ dl maitoa
Täyte:
600 g yrttituorejuustoa
n. 1 ½ valkosipulinkynttä (maun mukaan)
2 pientä punaista paprikaa
2 maustekurkkua
1 pieni punasipuli
375 g valmiiksi kypsennettyä pulled pork -lihaa
¾ dl chilikastiketta (esim. Heinz)
Koristelu:
150 g kultakinkkua
tuorejuustoa
kirsikkatomaatteja
ruohosipulia
persiljaa
Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (lasinen tai muovinen, tilavuus noin 2,5 l) tuorekelmulla.
Valmista ensin täyte. Sekoita tuorejuuston joukkoon murskattu valkosipuli. Pilko paprika ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna sipuli. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat selkeästi tulisen täytteen, voit laittaa chilikastiketta enemmänkin. Huomioi, että kastikkeiden vahvuuksissa on merkkikohtaisia eroja. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois.
Leikkaa viipaleista sopivia paloja ja peitä niillä kulhon pohja (ei kuitenkaan kulhon reunoja). Kostuta maidolla. Levitä päälle täytettä. Jatka leipä- ja täytekerrosten vuorottelulla, kunnes täytekerroksia on kolme. Päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Muista kostutus! Huomaa, että leivän ja näin ollen myös kostukkeen menekki riippuu jonkin verran kulhon muodosta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään.
Kumoa kakku tarjoilulautasen päälle. Poista kelmu ympäriltä. Peitä kakun pinta kinkkusiivuilla. Tarvittaessa voit käyttää liimana tuorejuustoa. Halkaise kirsikkatomaatit ja kiinnitä ne tuorejuustolla kakun alareunaan.
Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Laita kakun päälle yksi halkaistu kirsikkatomaatti ja asettele sen ympärille persiljaruusukkeita.
hepalo: huh, ehdin ehkä juuri ja juuri vastata ajoissa? Kaikki nuo mainitsemasi vaihtoehdot käyvät. Minulla näyttäisi olevan tuossa Real-leipä käytössä.