15.01.2018   6 kommenttia Kategoria: Kuukauden vinkki

Pullataikinan kylmäkohotus


Yön yli kohotettava pullataikina valmistetaan kylmään maitoon ja säilytetään jääkaapissa. Taikina on seuraavana päivänä leivontavalmis.

Yön yli kohotettava pullataikina

  • Valmista taikina tavallisen pullataikinaohjeen mukaisesti, mutta sekoita hiiva kylmään maitoon. Hiivan liukeneminen voi kestää hieman kauemmin.
  • Anna voisulan jäähtyä kunnolla ennen kuin aloitat taikinan valmistamisen.
  • Taikina voi vaikuttaa paksummalta, kun ainekset ovat kylmiä. Pyri kuitenkin tavanomaiseen jauhomäärään.
  • Peitä kulho kelmulla ja nosta jääkaappiin yön yli. Taikina kohoaa myös jääkaapissa ollessaan.
  • Kun leipomisen aika koittaa, leivo pullat normaaliin tapaan pellille.
  • Kohotusaika on nyt pidempi, koska taikina on kylmää. Kohottaminen vie lämpimässä paikassa (esimerkiksi saunassa, joka ei ole päällä) kolmisen tuntia tai 40-asteisessa uunissa 45 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
1 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit