Kategoria: Taikinat 14.02.2010   65 kommenttia

Pullataikina





200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.

munkit_3 munkit_4

Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

munkit_5 munkit_5_6

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 8-15 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

185 arvostelua, keskiarvo 4,24 tassua
Loading ... Loading ...