14.02.2010   88 kommenttia Kategoria: Taikinat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pullataikina




Pullat

Taikina:
200 g voita
5 dl täysmaitoa
50 g hiivaa
2 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl kardemummaa
2 tl suolaa
1 muna
n. 15 dl vehnäjauhoja

Voiteluun:
muna

Pinnalle:
raesokeria


Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.

Sekoita maitoon sokerit, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä vaivaten. Lisää loppuvaiheessa voisula. Säästä vähintään yksi desilitra jauhoista, voit lisätä sen tarvittaessa alustamisen aikana. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista ja kädestä.

Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Mikroaaltouuni on hyvä ja vedoton kohotuspaikka. Esilämmitä mikro kuumentamalla siellä mukillinen vettä. Nosta taikinakulho vesimukin tilalle ja pidä mikro pois päältä.

Jaa taikina kahteen osaan. Käsittele yksi puolikas kerrallaan. Leivo taikinasta pitkä tanko ja leikkaa yhtä suuriin paloihin. Pyöritä paloista pullia käsiesi välissä tai pöytää vasten pyörittäen.

munkit_3 munkit_4

Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle. Anna pullien kohota liinalla peitettynä vähintään 20 minuuttia.

munkit_5 munkit_5_6

Voitele munalla ja ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200 asteessa pullien koosta riippuen 8 – 15 minuuttia.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
294 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Ruusuinen raparperikakku
    inkkarikettu: Juuri tässä ensimmäistä palaa maistelen ja voi että kun on hyvää! Ruusuveden olisin ehkä itse jättänyt pois, nytkin laitoin…
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: No nyt tuli jo painovirhepaholainen. ... tarkoitus oli toivottaa siis juhannusta mukaville kinuskeille, ei mukaillen. .... :)
  • Hyvää juhannusta!
    mari-johanna: Aurinkoista ja ihanaa juhannusta Kinuskikissalle, Kinuskiemolle ja kaikille mukaillen kinuskeille myös omasta puolestani! :)
  • Vaniljainen marjapiirakka
    Kaisa: Olin ostanut vahingossa kaupasta vaniljarahkaa tuorejuuston sijasta, mutta ajattelin käyttää sen joka tapauksessa. Kermaa en lisäksi laittanut ja tämäkin versio…
  • Suklaamassa
    Kaisa: Näin siinä varmaan kävi. Täytynee kokeilla vielä uudestaan :)
  • Suklaamassa
    Kinuskikissa: Kaisa: noudatitko ohjetta tarkasti myös tämän vaiheen osalta: "Lämmitä liedellä sen verran, että siirappi muuttuu juoksevammaksi. Älä…
  • Suloinen suvikakku
    Kinuskikissa: Jossuloinen: mansikkakerrosta lukuun ottamatta uskoisin pakastuksen onnistuvan hyvin. Kiille sitten sulaneeseen kakkuun. Muunnostaulukon (http://www.kinuskikissa.fi/vuokien-muunnostaulukot/) mukaan kerroin olisi 1,17. Jos haluat…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Kinuskikissa: Varpu: kyllä minusta kumpikin vaihtoehto sopii. Jos pidät tästä kakusta muutoin, niin vaihda vain pohja keksipohjaksi? Keksipohjissa ainoa kompastuskivi voi…
  • Ruusuinen raparperikakku
    Varpu Askinen: Hei,pähkäilen tässä, tehdäkö tämä kakku vai Raparperi-valkosuklaajuustokakku (resepti toukokuulta 2011) juhannuspöytään. Kakku pitäisi nimittäin tehdä gluteenittomana eli tässä reseptissä korvata…

Kumppanit