Juustokakun täyttämisessä käytettävän ”spiraalitekniikan” jujuna on, että täytteitä kaadetaan vuorotellen vuoan keskelle, jolloin ne muodostavat rengasmaisen kuvion. Kakku ei koristeluita kaipaa, vaan on näyttävä sellaisenaan.

Spiraalitekniikka on poikinut monia reseptejä. Ensimmäinen oli Kinuskikissan helpot suosikit -kirjaan tekemäni seeprakakku. Sen jälkeen tein sateenkaarikakun, jossa leikiteltiin väreillä. Kesällä loin vielä hillitymmän, marjasoseilla värjätyn marjaspiraalin. Moni innostui kokeilemaan ja ideoimaan reseptejä edelleen. Nimimerkki Tää-Haikuri ehdotti polka-versiota eli vahvan punaisen ja valkoisen yhdistelmää. Päätin kokeilla tätä versiota jouluksi!

Toteutus vaati muutaman harjoittelukierroksen. Spiraalitekniikka vaatii kaadettavilta täytteiltä juuri oikeanlaisen koostumuksen. Täyte ei saa olla liian paksua eikä ohutta. Ja mikä tärkeintä: täytteiden on oltava keskenään samanpainoisia. Ensimmäisessä kokeilussani valkoinen täyte pohjautui alkuperäiseen reseptiin. Koska mansikkasose oli vaahtomaista valkosuklaatäytettä painavampaa, se upposi pohjalle. Niinpä päädyin vaniljavanukkaan ja -jugurtin yhdistelmään. Näin siitä tuli tasaveroinen kumppani mansikalle.