10.06.2014   201 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: -

Valkosuklainen sateenkaarikakku


Yhdistetään annos auringonpaistetta ja kipollinen kesäsadetta. Sekoitetaan ja kaadetaan vuokaan. 🙂

Sateenkaaren lumo ei haihdu tyttäreni silmissä, vaan saan vuodesta toiseen ideoida kakkuja tällä teemalla hänen juhliinsa. Aihe on kyllä itsellenikin hyvin mieluinen! Tämän kakun toteutus oli jatkoajatus uuden kirjan seeprakakusta. Siinä vuorottelevat tummasta ja valkoisesta suklaasta tehdyt täyteraidat. Nyt käytin vain valkosuklaata, jota värjäsin eri sävyihin.

Valkosuklaa-vaniljakakku

Pohja:
200 g dominokeksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
8 liivatelehteä
5 dl vispikermaa
500 g Vanilla vaniljakastiketta (huom: ei vaahdotettavaa versiota!)
280 g valkosuklaata
1 ¼ dl vettä
elintarvikevärejä (pastavärien sävyinä pink, golden yellow, ice blue ja purple)

Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa halutessasi vuoan sisäreuna reunakalvolla, leivinpaperilla tai sivele reunoille öljyä irrottamisen helpottamiseksi.

Murskaa dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

rainbow-cake-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää vaniljakastike.

marjaspiraali-vaihe-3

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Sekoita suklaasula täytevaahtoon.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Lisää täytteeseen. Jaa täyte neljään eri kulhoon yhtä suuriin osiin.

rainbow-cake-vaihe-3

Värjää jokainen täyteannos haluamasi sävyiseksi nuolijalla sekoittaen. Tässä käytetyt värit ovat keltainen, vaaleanpunainen, turkoosi ja violetti.

rainbow-cake-vaihe-4 rainbow-cake-vaihe-5

Kaada vuoan keskelle vuorotellen jokaista täytettä. Jatka näin, kunnes kaikki täyte on käytetty. Loppua kohden annosta voi pienentää, niin saat myös keskiosaan tiheän rengaskuvion. Huomaa, että voit säädellä kuviota myös sillä, miten korkealta täytteen kaadat. Jos täyte meinaa jäädä pintaan, kannattaa kaataa korkeammalta, jolloin se uppoa myös alaosaan.

rainbow-cake-vaihe-6 rainbow-cake-vaihe-7
rainbow-cake-vaihe-8 rainbow-cake-vaihe-9

Laita kakku jääkaappiin hyytymään kolmeksi tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.

rainbow-cake-vaihe-10 rainbow-cake-vaihe-11

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
181 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat