11.09.2014   39 kommenttia Kategoria: Lapset,  Täytekakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Pikku Myy -kakku


pikku myy kakku 3pikku myy kakkupikku myy kakku 2pikku myy kakku 4

Elokuussa järjestetyssä äänestyksessä valitsitte Pikku Myyn suosituimmaksi Muumi-hahmoksi. Nyt suosikkihahmo sai oman kakkunsa blogiin. Facebookissa esitettiin toive, että kakku ei olisi yltä päältä sokerimassalla "panssaroitu". Otin tämän toiveen huomioon suunnittelemalla maut mahdollisimman herkullisiksi ulkonäöstä tinkimättä. Niinpä kuorrute on valkosuklaata, pursotukset raikasta marjatäytettä ja reunat lasten suosikkikeksejä.

Strösseli on lasten (ja toki aikuistenkin) suuhun maistuva koristeluaine - kovia rakeita tai sokerihelmiä kannattaa käyttää säästeliäämmin. Tämänkin kakun kohdalla haluttiin leikkaaminen aloittaa nimenomaan strösselipäädystä. Jos haluaa oikaista jossain valmistusvaiheessa, voisi kakun kuorruttaa pelkällä strösselillä, jolloin suklaakuorrute ei ole välttämätön.

Pikku Myyn lisäksi muita sokerimassakoristeita en tällä kertaa käyttänyt. Pikku Myyn halusin kuitenkin tehdä reilun kokoisena. Kokemuksesta tiedän, että vaikka kaikki aikuiset eivät välitä makeista massoista, lapset niistä usein pitävät - ainakin koristeissa. Pikku Myystä siis riittää palanen kaikille halukkaille.

Vinkit:

  • Täytteeseen voi soveltaa mitä tahansa marjoja päivänsankarin maun mukaan. Happamatkin marjat käyvät, mutta silloin pieni sokerilisä on tarpeellinen.
  • Katso suklaakuorrute-ohjeesta myös maitosuklaasta ja tummasta suklaasta valmistettava versio.
  • Kakun voin tehdä edellisenä päivänä valmiiksi reunoja ja kuorrutteen päälle tulevia koristeita lukuun ottamatta. Keksit menettävät väriä, kun kakun kosteus imeytyy niihin. Myös koriste voi muuttua kostean näköiseksi. Koristeen voi kuitenkin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä tai aiemminkin.

Marjaisa syntymäpäiväkakku


Pohja:

2 tummaa levykakkupohjaa

Kostutus:
4 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte ja pursotukset:
5 dl vaahtoutuvaa kevytvispiä
500 g maitorahkaa
1 dl sokeria
500 g marjasekoitusta (esim. mustikoita, herukoita, vadelmia, mansikoita)
1 dl vaniljakreemijauhetta

Kuorrutus:
valkosuklaakuorrute 1,5-kertaisena

Reunat:
1 pkt (200 g) Carneval-keksejä

Pikku Myy -koriste:
punaista, ihonväristä, vaaleanpunaista ja mustaa sokerimassaa
mustaa, oranssia ja vihreää pastaväriä

Lisäksi:
vihreää strösseliä tai koristerakeita

Välineet:
sokerimassat, pastavärit ja pursotusvälineet Vispilänkaupasta


Valmista kaksi levykakkupohjaa erillisen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä ja leikkaa levyt kahtia. Tasoita tarvittaessa reunat veitsellä, jotta saat neljä samankokoista, suorakaiteen muotoista palaa.

pikku_myy_kakku-vaihe-2

Vatkaa kevytvispi vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Soseuta marjat. Sekoita täytteeseen marjasose ja lopuksi vaniljakreemijauhe.

pikku_myy_kakku-vaihe

Laita ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Yhdistä maito ja vaniljasokeri ja kostuta vaniljamaidolla kakkupohja. Levitä päälle täytettä. Tee kolme seuraavaa kerrosta samalla tavalla. Kostuta myös päällimmäinen pohjalevy.

pikku_myy_kakku-vaihe-3 pikku_myy_kakku-vaihe-4

Täytettä jää yli pursotuksia varten. Laita se pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (Städter 14 mm). Nosta pussi jääkaappiin odottamaan.

pikku_myy_kakku-vaihe-5

Valmista valkosuklaakuorrute erillisen ohjeen mukaan. Levitä kakun päälle. Nosta kakku jääkaappiin, kunnes kuorrute on jähmettynyt.

pikku_myy_kakku-vaihe-6 pikku_myy_kakku-vaihe-7

Valmista Pikku Myy -koriste. (Lisävinkkejä löydät ohjeesta maalaaminen mallikuvan avulla.) Hae Pikku Myyn kuva Googlen kuvahaulla, kopioi tekstinkäsittelyohjelmaan ja suurenna sopivaksi. Tulosta ja leikkaa osiin.

pikku_myy_kakku-vaihe-8

Kauli pala punaista sokerimassaa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Laita Myyn mekon mallikuva levyn päälle ja leikkaa kuvaa apuna käyttäen oikean muotoinen pala. Kauli ihonvärinen massa levyksi ja leikkaa pään muotoinen pala samaan tapaan. Silmien, nenän ja suun paikat saat jäljennettyä vetämällä kapeakärkisellä työkalulla jäljet paperin läpi.

pikku_myy_kakku-vaihe-9 pikku_myy_kakku-vaihe-10

Maalaa oranssilla pastavärillä tukka. Ohenna pastavärejä maalatessa vesitipalla, jotta väriä on helpompi levittää. Tee pään rajaukset ja kasvonpiirteet mustalla värillä. Kun tukka on hieman kuivahtanut, voit maalata siihenkin mustia raitoja.

pikku_myy_kakku-vaihe-11 pikku_myy_kakku-vaihe-12

Viimeistele silmät vihreällä pastavärillä. Leikkaa kengät ja muotoile kädet mustasta massasta. Muotoile rusetti vaaleanpunaisesta massasta.

pikku_myy_kakku-vaihe-16

Ripottele kakun pinnalle vihreää strösseliä ruohikoksi. Aseta päälle Pikku Myy -koriste pala kerrallaan.

pikku_myy_kakku-vaihe-13 pikku_myy_kakku-vaihe-14

Tasoita kakun reunat lastalla. Painele reunojen keskiosaan keksejä. Ne tarttuvat täytteeseen, mutta tarvittaessa voit pursottaa lisää täytettä keksin toiselle puolelle "liimaksi".

pikku_myy_kakku-vaihe-15

Pursota marjatäytettä keksirivin ylä- ja alapuolelle. Lisävinkkejä pursotuksiin pursotusmallistosta.

pikku_myy_kakku-vaihe-17 pikku_myy_kakku-vaihe-2-2

Yhteistyössä Vispilänkauppa

vispilankauppa

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan maaliskuun arvontaMaaliskuun arvonnassa palkintona Bonne Maman -merkkisiä marmeladeja ja tahnoja sekä Städterin irtopohjavuoka. Osallistu kertomalla minulle, mikä leivonnan raaka-aine olisit ja perustele vastauksesi. :)

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat