22.11.2018   9 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Kahvikakut,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Pehmeä piparikakku


Kaupallinen yhteistyö Myllyn Parhaan kanssa.

Piparkakkumausteiden tuoksu on todellinen joulutunnelman virittäjä. Tämä piparkakku on kirjaimellisesti kakku – muhkea ja mehevä, täynnä joulun makua. Ihana myös lahjaviemisenä! Koko on pienehkö, tarvittaessa voit kasvattaa sitä vuokien muunnostaulukkoa hyödyntämällä. Muoto voi olla pyöreäkin, jolloin siihen saa pursottamalla piparkakkumaisen kuvion. Tai kakun voi leipoa sydänvuoassa, jolloin se on romanttisempi. Koristelu antaa kakkuun säihkettä ja juhlan tuntua.

Taikina:
4 ½ dl Myllyn Paras Emännän puolikarkeita vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl inkivääriä
1 tl kardemummaa
150 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
3 munaa
200 g kermaviiliä

Vuokaan:
voita
Myllyn Paras korppujauhoja

Koristelu:
¼ dl valkuaista
1 ¾ dl tomusokeria
kultaista koristelugeeliä
koristerakeita, nonparelleja, karkkeja ym.


Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja mausteet keskenään. Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon vuorotellen munia, jauhoseosta ja kermaviiliä. Voitele ja korppujauhota reunavuoka tai tavallinen kakkuvuoka (halkaisija 20 cm).

Aseta reunavuoka pellille leivinpaperin päälle. Levitä taikina vuokaan. Reunavuoan raosta saattaa tihkua hieman taikinaa, mutta pellin päällä se kypsyy nopeasti ja tukkii vuodon itsestään. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia. Jos käytät tavallista kakkuvuokaa, hieman lyhyempikin aika voi riittää. Kakun kypsyyden voi mitata työntämällä cocktailtikku kakun keskeltä pohjaan saakka. Jos tikkuun ei tartu taikinaa, kakun voi ottaa uunista. Laita loppuvaiheessa päälle alumiinifolio estääksesi pintaa tummumasta liikaa. Irrota reunavuoka kakun ympäriltä. Anna jäähtyä ennen koristelemista.

Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella 3-4 minuuttia. Laita kuorrute pursotuspussiin, jossa on pyöreä tylla (3 mm) tai pakastuspussiin, jonka päähän leikkaat pienen aukon. Pursota kakun päälle reunus kuorrutteella ja koristelugeelillä. Täytä keskiosa pursottaen tai kuorrutetta levittäen. Kuorrutteella saa hyvin piiloon myös kakun pintaan mahdollisesti syntyneet halkeamat. Ripottele päälle nopeasti koristerakeita ja nonparelleja, sillä valkuaiskuorrute kovettuu nopeasti.

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Kinuskikissan Toivepuodin tammikuun arvonnassa on palkintona kuviokaulin sydänkuviolla, sydän-tikkarimuotti, hologrammiserpentiiniä ja Wiltonin koristerakeita.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat

Kumppanit