16.11.2014   4 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Muut suolapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton

Pasteijat kolmella tapaa


pasteijat-3

Pasteijat ovat perinteisiä ja kohtuullisella vaivalla valmistuvia leivonnaisia, jotka sopivat hyvin pikkujoulupöytään. Tässä ideoita, mihin muotoon taikinaa voi taivutella sekä kolme eri täytettä (liha-kasvis-kala). Suolaisen joulutortun mallin minulle esitteli siskoni viime vuonna. Hän oli napannut idean Pirkka-lehdestä. Suolaisessa joulutortussa pisteenä i:n päällä on juustoraaste, joka antaa makua myös tortun kärkiosiin.

Näiden kolmen täytereseptin lisäksi blogista löytyy monia muitakin pasteijareseptejä, kuten lihapasteijat, empanadat, chorizonyytit, muna-riisipasteijat ja tuliset tonnikalapasteijat. Myös erilaisten rullien ja kierteiden täytteitä voi käyttää pasteijoissa. Siitä siis etsimään ja ideoimaan! Huomioksi, että Myllyn Parhaalta löytyy ruis-kaurapiirakkataikina, joka sopii hyvin myös pasteijataikinaksi. Ruistaikina kannattaa kaulia mahdollisimman ohueksi. Paistoaika on noin 20 minuuttia.

Jokaisesta täytteestä tulee noin 20 pasteijaa. Taikina riittää niin ikään 20 pasteijaan.

Meetvursti,- kasvis,- ja lohipasteijat


Taikina ja pinta:
Myllyn Paras esikaulittu lehtitaikina, 600 g (tai lehtitaikinalevyjä)
1 muna
hienoa mustaleimajuustoraastetta tai unikonsiemeniä

Meetvurstitäyte:
100 g joulumeetvurstia
1 dl aurinkokuivattua tomaattia kuutioina
100 g salaattijuustoa

Leikkaa meetvursti kuutioiksi. Lisää joukkoon aurinkokuivattu tomaatti ja murennettu salaattijuusto.

Kasvistäyte:
1 sipuli
1 punainen paprika
2 porkkanaa
½ tl chilijauhetta
125 g viherpippurisulatejuustoa

Hienonna sipuli. Leikkaa paprika kuutioiksi ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pehmennä kasviksia hetken aikaa pannulla. Lisää joukkoon chilijauhe ja sulatejuusto. Sekoita, kunnes juusto on sulanut.

Lohitäyte:

150 g kylmäsavulohta
5 cm:n pala purjoa
100 g raejuustoa
½ prk (à 125 g) piparjuurituorejuustoa

Leikkaa lohi pieniksi kuutioiksi ja hienonna purjo. Valuta raejuusto. Sekoita kaikki ainekset keskenään.Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Jos käytät yksittäisiä levyjä, yhdistä ne keskenään tai kauli jokainen erikseen ohueammaksi. Leivo pasteijat hyödyntämällä esimerkiksi alla olevia malleja. Voitele pasteijat munalla ja ripottele päälle hienoa juustoraastetta tai siemeniä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

pasteijat-vaihe-7

Neliönyytit

Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Laita täytettä keskelle. Nosta jokainen kulma täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen. Sulje myös sivut nipistämällä.

pasteijat-vaihe pasteijat-vaihe-2

Puolikuut

Ota levystä ympyrämuotilla (halkaisija noin 10 cm) kuvioita. Laita täytettä toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli päälle ja nipistä sormenpäällä reunat yhteen.

pasteijat-vaihe-5 pasteijat-vaihe-6

Suolaiset tortut

Leikkaa levystä taikinapyörällä neliöitä (n. 10 x 10 cm). Tee jokaiseen kulmaan viilto. Laita täytettä keskelle. Nosta joka toinen sakara täytteen päälle ja nipistä tiukasti yhteen.

pasteijat-vaihe-3 pasteijat-vaihe-4

Yhteistyössä Myllyn Paras

mp_logo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat