11.04.2008   19 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat

Lihapasteijat


Essuliinin blogissa on ollut parikin kertaa lihapasteijoita tarjolla ja nyt niitä piti tehdä itsekin, kun saapui sopivasti syöjiä vierasille. Kova väkertäminen näissä kyllä oli, mutta mielestäni lopputulos oli vaivan arvoinen. Vaikka pasteijat ovatkin tosi söpöjä, aion lähiaikoina testata aineksia myös piirakan muodossa.

22 kpl

Liha-riisipasteijat

Taikina:
11 torttutaikinalevyä

Täyte:

2 dl keitettyä riisiä, esim. pitkäjyväistä tai puuroriisiä
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
aromisuolaa
musta- ja valkopippuria
100 g valkosipulituorejuustoa

Koristeet:
1 torttutaikinalevy


Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää loppupuolella sipulisilppu. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, mausteet, tuorejuusto ja riisi.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan ja kauli ohueammaksi. Leikkaa yksi neliö kahtia ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi haarukalla.

Kauli koristeita varten säästämäsi taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Voitele pasteijat munalla. Paina pintaan koristeet ja voitele vielä hieman koristeiden päältä. Paista 200 - 225 asteessa n. 10 - 15 min, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

lihapasteijat_vaihe1.JPG lihapasteijat_vaihe2.JPG

lihapasteijat_vaihe3.JPG lihapasteijat_vaihe4.JPG

lihapasteijat_vaihe5.JPG lihapasteijat_vaihe6.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
48 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit