11.04.2008   19 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: -

Lihapasteijat


Essuliinin blogissa on ollut parikin kertaa lihapasteijoita tarjolla ja nyt niitä piti tehdä itsekin, kun saapui sopivasti syöjiä vierasille. Kova väkertäminen näissä kyllä oli, mutta mielestäni lopputulos oli vaivan arvoinen. Vaikka pasteijat ovatkin tosi söpöjä, aion lähiaikoina testata aineksia myös piirakan muodossa.

22 kpl

Liha-riisipasteijat

Taikina:
11 torttutaikinalevyä

Täyte:

2 dl keitettyä riisiä, esim. pitkäjyväistä tai puuroriisiä
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
aromisuolaa
musta- ja valkopippuria
100 g valkosipulituorejuustoa

Koristeet:
1 torttutaikinalevy


Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää loppupuolella sipulisilppu. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, mausteet, tuorejuusto ja riisi.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan ja kauli ohueammaksi. Leikkaa yksi neliö kahtia ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi haarukalla.

Kauli koristeita varten säästämäsi taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Voitele pasteijat munalla. Paina pintaan koristeet ja voitele vielä hieman koristeiden päältä. Paista 200 - 225 asteessa n. 10 - 15 min, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

lihapasteijat_vaihe1.JPG lihapasteijat_vaihe2.JPG

lihapasteijat_vaihe3.JPG lihapasteijat_vaihe4.JPG

lihapasteijat_vaihe5.JPG lihapasteijat_vaihe6.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
31 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

dansukker_taloussokeri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!


Kumppanit

kinuskikissa-puoti2
punnitse-ja-saasta

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Uusimmat kommentit

  • Kinuskileipomoiden käyttöohje
    mari-johanna: Mia Johanna ja Maris: Onpas merkillistä tosiaan! Täällä sivustolla on todentotta pyörinyt nyt joku kesäpörriäinen sivuston uudistuksen myötä,…
  • Keskikesän salmiakkileivokset
    maiju69: Tein hieman täytettä mukaellen. En raaskinut ostaa Apteekkarin salmiakkia, joten tein laksitsikastikkeesta. Kuorrutus oli hieman löysää minullakin, taidan ensi kerralla…
  • Kinuskileipomoiden käyttöohje
    maris: Mia Johanna: Se kakku on näköjään minun kakkuni, jonka laitoin leipomooni parisen viikkoa sitten. Mitäköhän tässä tosiaan nyt oikein on…
  • Kinuskileipomoiden käyttöohje
    Mia Johanna: Lisäsin kakun hauskat kakut kisaan (lomalompsaus) mitähän on tapahtunut kun painan kakkuni kuvaa galleriasta niin siihen aukeaakin jonkun toisen kakku…
  • Brownies-pohja
    Maria Heilala: Olen käyttänyt ohjetta monta kertaa juustokakkupohjien tekoon, hyvää ja helppoa! Ongelmana on kuitenkin usein se, että kakkupaloja otettaessa täytekerros irtoaa…
  • Sokerikakkupohja
    mari-johanna: Tuija Rahunen: Sinulla on kiva idea! Pärjäät varmasti kyllä kaupankin väreillä, mutta tekeepä mieleni suositella sinulle ihan pasta värejä vaikka…
  • Sokerikakkupohja
    Tuija Rahunen: Hei,haluisin tehdä ns.naked täytekakun sokerikakkupohjista. Mutta olis kiva värjätä kakkupohjat, ovatkohan ne kaupasta saatavat värit riittävän hyviä ja montako tippaa…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    Eija Sippola: Moi! Voiko mehevän suklaakakkupohjan pakastaa, jos teen pohjat nyt ja täytän sitten myöhemmin?
  • Murun mustikkamuffinssit
    Tuude: Ai niin: käytin tattarijauhojen tilalla Pirkan gluteenitonta jauhoseosta ja sokerina fariinisokeria ja onnistuivat hyvin.

Kumppanit