11.04.2008   19 kommenttia Kategoria: Muut suolapalat
Erityisruokavaliot: -

Lihapasteijat


Essuliinin blogissa on ollut parikin kertaa lihapasteijoita tarjolla ja nyt niitä piti tehdä itsekin, kun saapui sopivasti syöjiä vierasille. Kova väkertäminen näissä kyllä oli, mutta mielestäni lopputulos oli vaivan arvoinen. Vaikka pasteijat ovatkin tosi söpöjä, aion lähiaikoina testata aineksia myös piirakan muodossa.

22 kpl

Liha-riisipasteijat

Taikina:
11 torttutaikinalevyä

Täyte:

2 dl keitettyä riisiä, esim. pitkäjyväistä tai puuroriisiä
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
aromisuolaa
musta- ja valkopippuria
100 g valkosipulituorejuustoa

Koristeet:
1 torttutaikinalevy


Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää loppupuolella sipulisilppu. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, mausteet, tuorejuusto ja riisi.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan ja kauli ohueammaksi. Leikkaa yksi neliö kahtia ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi haarukalla.

Kauli koristeita varten säästämäsi taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Voitele pasteijat munalla. Paina pintaan koristeet ja voitele vielä hieman koristeiden päältä. Paista 200 - 225 asteessa n. 10 - 15 min, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

lihapasteijat_vaihe1.JPG lihapasteijat_vaihe2.JPG

lihapasteijat_vaihe3.JPG lihapasteijat_vaihe4.JPG

lihapasteijat_vaihe5.JPG lihapasteijat_vaihe6.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
32 tassutusta

Kinuskikumppani

marenkikakku-iso

Kinuskiyhteisön joulukalenteri

  • 9

Kurkkaa aiemmat luukut »

Jouluinen cocktail-tarjotin

joulurullat-mini


Söpöt cocktailpalat syntyvät pakastimen kautta. Yhdistele erilaisista täytteistä ja pohjista näyttävä kokonaisuus.



Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos MARIS!
Nokkela keinot keksii! Kovettumaan
päässyt suklaamassa sai uuden
elämän, kun pehmitit sitä mikrossa.
Kiitos Kinuskit, että jaatte
tietoa havainnoistanne
ja autatte samalla
muita!

Osallistu ja voita Moccamaster!

vaniljamassakilpailu275

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
joulubanneri

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Suklaaputouskakku
    Helmeri: Minun pitäisi tehdä tämä kakku gluteenittomana, voikohan tuon vehnäjauhon korvata ihan vaan perunajauholla vai pitäisikö käyttää jotain gluteenitonta jauhoseosta?…
  • Minttusuklaakakku (liivatteeton)
    Johannapauliina: Herkullinen kakku, kiitos ohjeesta! Minulla on vain tuo pohja meni niin kovaksi, että sitä ei oikein saa lautaselle…
  • Suklaaputouskakku
    Johannapauliina: Jos tuon pohjan pakastaisi, niin kannattaako se pakastaa kokonaisena vai leikata valmiiksi jo osiin?
  • Suklaaputouskakku
    Koppis: Hmm..nyt näyttää hyvältä ja varmasti maistuukin..:) Täytynee tehdä pohja valmiiksi pakkaseen niin joulupäivänä ei tarvitse älyttömästi rehkiä tapaninpäivänkakun eteen..
  • Kreemit
    Anna Poikolainen: Missä suhteessa laittaisin ainesosia kun käytettävissä olisi margariini, maustamaton tuorejuusto ja mansikkatomusokeri?

Kumppanit