Kategoria: Muut suolapalat 11.04.2008   19 kommenttia

Lihapasteijat


Essuliinin blogissa on ollut parikin kertaa lihapasteijoita tarjolla ja nyt niitä piti tehdä itsekin, kun saapui sopivasti syöjiä vierasille. Kova väkertäminen näissä kyllä oli, mutta mielestäni lopputulos oli vaivan arvoinen. Vaikka pasteijat ovatkin tosi söpöjä, aion lähiaikoina testata aineksia myös piirakan muodossa.


22 kpl


11 torttutaikinalevyä



Täyte:

2 dl keitettyä riisiä
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
aromisuolaa
musta- ja valkopippuria
100 g valkosipulituorejuustoa

Koristeet:
1 torttutaikinalevy


Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää loppupuolella sipulisilppu. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, mausteet, tuorejuusto ja riisi.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan ja kauli ohueammaksi. Leikkaa yksi neliö kahtia ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi haarukalla.

Kauli koristeita varten säästämäsi taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Voitele pasteijat munalla. Paina pintaan koristeet ja voitele vielä hieman koristeiden päältä. Paista 200-225 asteessa n. 10-15 min, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.

lihapasteijat_vaihe1.JPG lihapasteijat_vaihe2.JPG

lihapasteijat_vaihe3.JPG lihapasteijat_vaihe4.JPG

lihapasteijat_vaihe5.JPG lihapasteijat_vaihe6.JPG

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

28 arvostelua, keskiarvo 3,54 tassua
Loading...Loading...