Kirpeä puolukka pääsee oikeuksiinsa, kun se ympäröidään ihanalla kinuskitäytteellä. ❤️ Vastaavasti makea kinuski saa puolukasta mukavaa vastapainoa. Tämä on itselleni rakas yhdistelmä, johon en kyllästy koskaan!
Tämä resepti pohjautuu jo vuonna 2008 julkaistuun reseptiin, jota olen nyt suoraviivaistanut, parantanut ja muokannut entistäkin paremmaksi. Tahnamainen sticky toffee on kakun ehdoton kruunu! Tällä kakulla juhlitaan meidän perheessä monet tulevat juhlat. Vaihtelun vuoksi puolukat voi toki korvata esimerkiksi vadelmilla.
Joulukakuksi resepti muuntautuu helposti vaihtamalla keksit piparkakkuihin. Myös kakun pakastaminen onnistuu, kunhan käytät tuoreita puolukoita. Jos niitä ei ole saatavilla, myös jäiset puolukat käyvät – silloin kakku täytyy siirtää nopeasti täyttämisen jälkeen pakastimeen, jotta puolukat eivät ehdi sulaa välissä.
Kainuun Hanna: Haluan rohkaista, koska olen itsekin pelännyt tuota.
Digitaalinen lämpömittari on hyvä tuki. Ainakin, kun tekee Kinuskikissan tarkoilla ohjeilla, joissa on tavoiteltava lämpötila merkitty, niin onnistuu mittarin kanssa 👌
Ei tarvi mitään kikkoja varmistukseen. Olen oppinut luottamaan onnistumiseen näiden sivujen ja mittarin avulla 🙂 Tee sinäkin niin!
Kattilani on 14 cm halkaisija, terästä, pohja ei-ihan-ohut 👌