30.07.2018   9 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Klassikot
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Paholaisen kakku


Tutustuin paholaisen kakkuun Pohjois-Karjalasta kotoisin olevan mieheni kautta. En ole löytänyt tietoa, onko resepti tyypillinen Itä-Suomessa vai leivotaanko paholaisen kakkua muuallakin. Itselleni tämä oli aiemmin vain nimi, jonka olin kuullut jossain. Paholaisen kakku on perinteinen maustekakku, mutta mausteiden kirjo vaihtelee, joten tuskin kahta samanlaista ”paholaista” tulee kahvipöydässä vastaan.

Tätä reseptiä ei ollut aiemmin edes kirjoitettu ylös, sillä resepti tuli anopilta selkäytimestä. Jossain resepti on aikanaan kuitenkin julkaistu, koska ainekset mitattiin kahvikupeissa. Määrien ylös saaminen vaatikin minulta nopeutta, jotta sain muunnettua ne desilitroiksi ennen kulhoon päätymistä.

Tietääkö joku, mistä kakun erikoinen nimi on peräisin? Pistäkääpä kommenttia, onko teillä aiempaa kosketuspintaa tähän reseptiin ja missäpäin Suomea sitä tavataan leipoa.

Vinkki: Kuvan kakku on tehty puolet pienempänä annoksena Lotus-kahvikakkuvuokaan. Pienempi kakku paistuu noin 40 minuutissa. Kyseistä vuokaa ei tarvitse korppujauhottaa. Voimakkaasti kuvioidun vuoan voitelu onnistuu parhaiten voisulalla pullasudilla levittäen.

Taikina:
200 g voita
4 pientä munaa
3 ¼ dl sokeria
1 ¾ dl kermaa
6 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
¾ tl suolaa


Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kevyeksi vaahdoksi (ei siis tarvitse vatkata kuohkeaksi). Lisää joukkoon voisula ja kerma. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää taikinaan muutamassa erässä.

Voitele (ja tarvittaessa korppujauhota) rengasvuoka (tilavuus 1,75 litraa). Paista 190 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia.

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
22 tassutusta

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin kesäarvontaKesäarvonnassa esitetään ajankohtainen leivontakysymys ja arvotaan vastanneiden kesken Toivepuodin tuotepaketti, joka sisältää päivänvarjo-coktailtikkuja, hopeisia tähtikoristeita, leveää reunakalvoa ja Haganolin salmiakkimixeriä.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit