23.11.2008   63 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Muut juhlapöydän kakut

Pähkinäsuklaakakku


pahkinasuklaakakku1pahkinasuklaakakku2

Välillä on mukava palata lapsuusajoista mieleen jääneisiin herkkuleivonnaisiin, niihin joita äiti tapasi tehdä. Jostain syystä tämä ohje oli hautautunut äidiltäkin 15-20 vuodeksi reseptiarkiston uumeniin, josta se onneksi nyt kysyttäessä löytyi.

Lapsena kakkua piti syödä niin, että ensin syötiin pois alta varsinainen kakkuosa ja jäljelle jäi pääasia eli ihana kuorrute. Kuorrutetta tuntuikin aina olevan suhteessa liian vähän. 😉 Onneksi aikuisena saa itse päättää ja niinpä teinkin sitä suosiolla kaksinkertaisen annoksen. Lisäsin kostutuksen ja vähensin paistoaikaa, mutta viilaustenkin jälkeen tuttu makuelämys oli helposti palautettavissa mieleen. Näillä muutoksilla resepti ohessa.

Pohja:
175 g voita tai margariinia
1 dl vettä
3 rkl kaakaojauhetta
2 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
1 dl ranskankermaa/smetanaa
2 munaa

Kostutus:
¾ dl maitoa

Kuorrutus:
150 g voita tai margariinia
1 dl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
6 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle:

¼-½ dl pähkinärouhetta


Mittaa voi, vesi ja kaakaojauhe kattilaan. Kuumenna kiehumispisteeseen ja jatka keittämistä n. 5 min ajan. Anna jäähtyä. Lisää sitten sokeri.

Yhdistä loput kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinan joukkoon. Lisää sitten ranskankerma ja kevyesti vatkatut munat. Sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa sitä turhaan.

Kaada taikina voideltuun, halkaisijaan n. 26 cm kakkuvuokaan (myös leivinpaperilla vuorattu uunivuoka käy). Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Anna jäähtyä.

Mittaa kuorrutusta varten kattilaan voi, kaakaojauhe ja maito ja keitä seosta hetken aikaa. Ota liedeltä ja lisää tomusokeri ja vaniljasokeri. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja jäähtynyt. Sulaa margariinia/sokeria irtoaa seoksesta pitkän aikaa, joten voit nopeuttaa jäähtymistä ja jämäköitymistä kylmässä vesihauteessa.

Kostuta pohja maidolla ja levitä päälle kuorrutus. Saat pinnan kauniin sileäksi painelemalla kuorrutteen tiiviisti pohjaa vasten esimerkiksi pyöreäpäisellä veitsellä (kts. vaihekuvat). Samalla kuorrutteeseen syntyy kaunis kuvio, kun teet tasaisin välein painaumia ja teet painaumarivit vuorotellen vastakkaisiin suuntiin. Koristele pinta pähkinärouheella.






Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
4 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Kinuskikissan marraskuun arvonta



Toivepuodin joulutuotteista marraskuun arvontaan pääsivät piparipojat-silikonimuotti pienten leivosten tai konvehtien valmistamiseen, jouluiset minimuffinssivuoat, kultaiset makeisvuoat ja Christmas time -kakkukoriste.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat