Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
VerkkokauppaYhteisöVideot
Kinuskikissa
 

Pähkinä-sokerikakkupohja (gluteeniton)

15.10.2013

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2013/10/pahkina-kinuskikakku-vaihe.jpg
60 min Helppo 1 kappale 20

Avainsanat

Vehnätön

Ainesosat

Pähkinä/manteli/nougat

Kategoriat

Kakkupohjat

Erityisruokavaliot

GluteenitonMaidoton

Tykkäsitkö?

Kirjaudu sisään arvostellaksesi reseptin.
(10)

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Kauppalista

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Jaa

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1KAPPALE 1 KAPPALE
1 kappale

Taikina

4 munaa

sokeria

perunajauhoja

70 g hasselpähkinäjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostukkeen määrä

n. 2 dl

Lue lisää!

  • Kertoimet muuntaessasi eri vuokakokoihin
  • Reseptejä kakun täytteeksi

Tarvikkeet

juomalasit   

kakkuvuoka (24 cm)   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

undefined

Ainekset

Muunna reseptiämukaan.
1KAPPALE 1 KAPPALE
1 kappale

Taikina

4 munaa

sokeria

perunajauhoja

70 g hasselpähkinäjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

1 1/2 tl leivinjauhetta

Kostukkeen määrä

n. 2 dl

Lue lisää!

  • Kertoimet muuntaessasi eri vuokakokoihin
  • Reseptejä kakun täytteeksi

Tarvikkeet

juomalasit   

kakkuvuoka (24 cm)   

kakkutikku   

jäähdytysritilä   

Ohje

Klikkaa palluraa edetessäsi!

Voitele ja korppujauhota vuoka (∅ 24 cm).

Ota esille kaksi samanlaista juomalasia. Riko munat lasiin. Mittaa toiseen lasiin saman verran sokeria. Tyhjennä sokeri kulhoon.

Mittaa lasiin perunajauhoja puolet munien määrästä. Lisää pähkinä-, kaakao- ja leivinjauhe ja sekoita kuivat aineet keskenään.

Lisää munat kulhoon ja vatkaa vaahdoksi.

Sekoita munavaahtoon jauhoseosta pienissä erissä.

Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa alatasolla noin 40 minuuttia. Varmista kypsyys kakkutikulla. Kumoa ja jäähdytä.

Kokeile myös näitä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_blue-velvet-kakkupohja-resepti_400x400.jpgBlue velvet -kakkupohja
24
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_pistaasikakkupohja_400x400.jpgPistaasikakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2022/12/sokerikakkupohja-resepti.jpgSokerikakkupohja
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_omenakakkupohja-resepti_400x400.jpgOmenakakkupohja
11
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_tukeva-levykakkupohja-resepti_400x400.jpgTukeva ja mehevä levykakkupohja
31
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_levykakkupohja2_400x400.jpgLevykakkupohja
250
Näytä lisää
 

Uusimmat reseptit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/05/gluteenittomat-kauraruudut-resepti.jpgGluteenittomat nougat-ruudut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_juhlava-kinkkupiirakka-resepti_400x400.jpgJuhlava kinkkupiirakka
12
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vaaleanpunainen-domino-keksikakku-resepti-1_400x400.jpgVaaleanpunainen Domino-keksikakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_vanilja-raparperimuffinssit-resepti_400x400.jpgRaparperi-vaniljamuffinssit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_munkkitassut-resepti-1_400x400.jpgMunkkitassut
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/2_miljonaarin-donitsit-resepti-1_400x400.jpgMiljonäärin donitsit
6
 

Kinuskikissan verkkokauppa

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/SW526.pngVärilliset suklaalastuthttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/05/kk-hupparivaalpun-m.jpegKinuskikissan hupparit ja T-paidathttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/HSblat.jpegSilikoniset koristelumuotithttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/08/TNP26.jpegKaveripussit ja muut juhlatarvikkeethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CDL1605.jpegKakkutuethttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/12/CH24EDP027.pngSyötävät koristeet
Näytä lisää

Kommentit (20)

Kirjaudu sisään kommentoidaksesi!

Kinuskikissa
10.4.2015 15:25

AnniO: jos kakkupohjan ei tarvitse olla gluteeniton, voit tehdä tavallisen sokerikakkupohjan ohjeella ja täydentää pähkinäjauheella (ehkä hieman kuitenkin vähentäisin jauhojen määrää). Jos täytyy olla gluteeniton, ksantaani voisi auttaa koossa pysymiseen. Täällä lisää asiaa ksantaanista: http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-psyllium-ja-ksantaani/. 4-5 munan pohja on sopiva peruskakkuun, hieman munien koosta riippuen.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.4.2015 15:25

AnniO: älä suotta pahoittele, olet vain tiedonhaluinen 🙂 mutta koska nyt on kyseessä gluteeniton pohja enkä ole itsekään sitä koskaan tehnyt nyt loppui myös minun tietämykseni. Joten pidä sivua silmällä pistin viidakkorummun soimaan apukissojen ja kinuskikissan välillä,toivotaan että joku ehtii sinulle ajoissa vastaamaan. Mukavia juhlia toivotellen! 🙂

AnniO
10.4.2015 14:41

Kiitos nopeasta vastauksesta! Enää en ehdi kokeilla kun sunnuntaina on juhlat ja kakku pitäisi varmasti saada. Kaipa kinuskipähkinäkakun voi tehdä tavallisellekin sokerikakkupohjalle? Kuinka monen munan ohjeella saisin varmasti kolmen kerroksen kakun? Ihan uusia juttuja nämä täytekakut, pahoittelen urpouttani 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
10.4.2015 13:54

AnniO: Oletko huomannut Kinuskiemon vastauksen 24.6.14 missä hän neuvoo pistämään kakkupohjan kylmään,jopa pakkaseen.Näinollen vähän kohmeisena terävällä veitsellä saattaisi onnistua paremmin. Entä onko sinulla kokemusta psylliumin tai ksantaanin käytöstä olisiko niistä apua.Itse en tiedä,mutta gluteeniton ystäväni tukeutuu monesti niiden käyttöön koska aineet vaikuttavat kakun rakenteeseen suotuisasti. Kinuskikissa testaili näitä aineita juuri äskettäin,voit lukea tulokset
http://www.kinuskikissa.fi/myytinmurtaja-testaa-psyllium-ja-ksantaani
Olisiko näistä sinulle mitään apua? 🙂 toivottavasti!

AnniO
10.4.2015 08:43

Pikaista apua kaipaisin! Harjoittelin jo kerran Kinuskikissan kinuskipähkinäkakun tekoa ja vaikka maku oli loistava, ulkonäkö kyllä oli surullinen 🙂 Ongelma oli siis pohjan leikkaammisessa, eli kuten muutkin ovat kuvanneet, höttöistä ja ohutta ja vaikeaa oli. Mitä jos pohjataikinan kokoa kasvattaisi yhdellä munalla ja samoissa suhteissa siis muutenkin, auttaisikohan se?

Kinuskikissa
3.3.2015 18:34

mirpati: juuri tänään mietin, mikä on näiden aineiden ero, kun purkkeja tavaamalla tämä ei aivan yksiselitteisesti käynyt ilmi. Kiitos siis tiedosta!

mirpati
2.3.2015 21:49

Heips! Tuosta psylliumin käytöstä gluteenittomassa leivonnassa.. Mielestäni sitä käytetään (ainakin minä olen käyttänyt) gluteenittomissa hiivataikinaleivonnaisissa sitkon saamiseksi .. Leivinjauheella kohotettavissa leivonnaisissa hyvä apuaine puolestaan on ksantaani, joka sekoitetaan leivinjauheen kanssa jauhoihin.. Toivottavasti näistä on apua.. 🙂

SusieQ
24.6.2014 15:27

Kiitoksia vastauksestasi!
Kakku ei muutoinkaan minulla mennyt ihan kuin Strömsössä – mutta onneksi syötiin mökin hämärissä – niin ei sillä ulkonäöllä niin väliä ollutkaan 😉
Mielenkiinnolla odotetaan, että kuka kertoisi jotain Psylliumista.

Kinuskiemo
24.6.2014 12:55

SUSIEQ:
Kun kakkupohjan jauhoaineksina on perunajauhoja ja pähkinäjauhetta, kakun rakenteesta ei voi tulla yhtä kiinteä kuin tavallisia vehnäjauhoja käytettäessä. Rakenne on pehmeämpi ja murenevampi. Rakenteeltaan höttöisen kakun leikkaaminen osiin onnistuu paremmin kylmänä. Jääkaappikin voi olla hyvä paikka jäähdyttää kakku, mutta pakastin on vielä tehokkaampi, ja nopeampi. Kakku pakkaseen, kunnes se on vähän kohmeinen. Osiin, jopa kolmeen, leikkaaminen terävällä veitsellä onnistuu mielestäni ilman, että ”jäädään junan alle”! 😉

Jos Kinuskeilla on tietoa Psylliumin sitovasta ominaisuudesta, niin olisi kiva kuulla. Kiitos! 🙂

SusieQ
24.6.2014 10:42

Pohja on ihanan makuista ja hienoa, että on jotain muutakin pohjaa gluteenittomille käytettävissä kuin perus sokeripohja perunajauhoilla.

Minulla myös ongelmia pohjan koossa pysymisessä – kolmeen osaan en mitenkään pystynyt leikkaamaan. Kahdessakin osassa oli vähän sellaisen junan alle jääneen kakun näköinen.

Onko jollain tietoa, että voisiko Psylliumia laittaa esim. tähän sitomaan kakkua? En ole sitä koskaan käyttänyt, mutta olen kuullut, että jotkut gluteenittomat käyttävät sitä.

Näytä lisää

Kinuskigalleria (0)

Oletko leiponut tällä ohjeella? Kirjaudu sisään lisätäksesi kuva!

Ei galleriakuvia.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/fazer_logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2025/01/heirol_logo.jpg

Tärppilista

Mittayksiköt ja muunnokset

Vuokien muunnostaulukot

Erikokoisten kakkujen riittävyys

Vinkkejä erityisruokavalioihin

Säilyvyysopas

Vinkkejä leivonnaisten pakastamiseen

Kaulittavalla massalla kuorruttaminen

Suosituimmat reseptit

Chocolate Chip Cookies
5663 tähteä

Maailman paras mutakakku
2829 tähteä

Mokkapalat
2571 tähteä

Brookies
1819 tähteä

Britakakku
1527 tähteä

Kinuskiyhteisö

Liity kinuskiksi

Käyttöehdot ja säännöt

Rekisteriseloste

Tietosuojalauseke

Kinuskileipomoiden käyttöohje

Yleistä

Esittely- ja yhteystiedot

Toiveet ja palaute

Palaute vaniljamassasta

Yksityisyysasetukset

Tilaa uutiskirje

Liity listalle

Sosiaalinen media

Verkkokauppa