Piilokakut ovat hauskoja kaksivärisiä hyydykekakkuja, joissa sisempi täyte on nimensä mukaisesti piilossa toisen täytteen sisällä. Tässä kakussa täytteet imitoivat kananmunaa. Keltaista mangotäytettä ympäröi valkosuklaan makuinen ”valkuainen”. ”Kananmunakakku” on idea, joka jäi roikkumaan todo-listalleni jo viime pääsiäisenä. Olipa siis mukavaa päästä viimein tämän kakun kimppuun.
Jos haluat yksinkertaistaa toteutusta, tässä pari vinkkiä. Kakun kuorrutteeksi riittää sipaisu valkeaa vaniljatuorejuustoa tai kermavaahtoa, jolloin pinta muistuttaa perinteistä kananmunaa. Jokin kuorrute kuitenkin tarvitaan, jotta kelmun jättämät jäljet saadaan piiloon. Voit myös käyttää ison kulhon sijaan tavallista irtopohjavuokaa, jolloin kuorrutetta ei tarvita. Valitse tällöin piilokakkua varten mahdollisimman laakeapohjainen kulho, jotta piilotäytteestä ei tule liian korkeaa (tai skaalaa se pienemmäksi). Idea on silloin vastaava kuin ystävänpäivän piilokakussa. Kakun päälle ja ympärille voi luoda väriä ja iloisuutta pääsiäismakeisilla.
Elina L: Voit hyvin tehdä kakun kahdessa erässä, mutta ei sinun yön ajaksi koko kakkua pakkaseen tarvitse laitta. Kylmäsäilytys jääkaapissa riittää oikein hyvin.
Eli tosiaan keltaisen piilotäytteen käytät pakkasessa kuten ohje neuvoo, sitten teet vaaleamman täytteen ja kokoat täytteet isompaan kulhoon. Ja nyt tässä vaiheessa voit jättää kakun hyvin hyytymään jääkaappiin seuraavan päivän pohjan tekoa ja kuorrutusta varten. Hyvää Pääsiäistä!! 🙂