Kananmunat kuuluvat pääsiäiseen ja yksi perinteinen ohjelmanumero on munien maalaus. Tänä vuonna kokeilin munien värjäämistä luonnonväreillä, jolloin munat upotetaan esimerkiksi mustikasta tai kurkumasta tehtyyn väriliemeen. Munien kylkiäisenä maistuu tuore leipä ja tämän reseptin idea lähtikin näiden yhdistämisestä, jolloin munat kypsyvät taikinan mukana uunissa. Välttämätöntä värjääminen ei toki ole – kananmunat koristavat leipää valkoisinakin. Kranssin voi nostaa tarjolle esimerkiksi aamiaispöytään, brunssille tai lämpimän aterian lisukkeeksi. 🟢 🟡 🟣
mari-johanna: sinulle sattui huono tuuri kauppareissun ajoitukseen. Olen itsekin huomannut, että vaihtelua on ja useissa tuotteissa on tullut otettua se viimeinen tai toiseksi viimeinen kappale hyllystä. Onneksi jauhoja on ollut viime aikoina taas ihan hyvin saatavilla. Hyvähän se on, että ihmiset pitävät pientä varastoa, koska siten vältytään turhilta kaupassa käynneiltä, mutta toki tässä kysyntäpiikissä on varjopuolensa. Kaunis ajatus isän ilahduttamisesta oven taakse. Tuosta en osaa sanoa, oliko syynä sitten jauho vai tähtien asento, kun toisinaan sekin tuntuu vaikuttavan. 🙂 Upean iloisen värisiä sait kananmunista!