08.08.2019   6 kommenttia Kategoria: Jäätelökakut,  Jäätelöt,  Jälkiruoat,  Kesä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Paahdettu vaahtokarkki -jäätelö


Nuotiolla paahdetut vaahtokarkit olivat inspiraationa tälle superkesäherkulle. Kaupunkioloissa paahdetun vaahtokarkin makuun pääsee grillaamalla pinnan uunissa rapeaksi ja ruskeaksi. Sisältä pehmenneet vaahtokarkit sulatetaan kermaan, joka myöhemmin vatkataan vaahdoksi. Näin vaahtokarkeista syntyy ihanaa jäätelöä! Mureat keksinpalaset ja suklaahiput täydentävät makumaailman. Valmistusvaiheista koostetut videot löydät Instagramista Kinuskissan profiiliin liitetyistä ”kohokohdista”.

Ainekset:
200 g vaahtokarkkeja (esim. Little Becky)
6 dl kuohukermaa
1 dl glukoosisiirappia
n. 165 g muropikkuleipiä *)
1 ps (100 g) tummia suklaahippuja

Pinnalle:
paahdettuja minivaahtokarkkeja
suklaahippuja
keksirouhetta

*) Esim. Wilhelmina tai Tesco All Butter Shortbread Fingers. Vaihda tarvittaessa gluteenittomaan vaihtoehtoon.


Peitä uunipelti leivinpaperilla ja voitele pinta öljyllä. Levitä päälle vaahtokarkit. Jätä karkkien väliin leviämisvaraa.

Mittaa kerma kattilaan ja valmistele kuumentamalla lämpimäksi.

Paahda vaahtokarkkeja 250 asteessa noin 5 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet selvästi ruskean pinnan. Kaavi vaahtokarkit samantien leivinpaperin päältä lämpimän kerman joukkoon. Laita kattila liedelle ja keitä miedolla lämmöllä käsivispilällä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit ovat liuenneet kermaan. Jäähdytä.

Kaada vaahtokarkkikerma valmiiksi kulhoon ja nosta jääkaappiin. Anna olla viileässä ilman kantta yön yli (pitkä jääkaappiaika varmistaa kerman vaahtoutuvuuden).

Jos haluat koristella pinnan paahdetuilla minivaahtokarkeilla, voit paahtaa ne valmiiksi tohottimen avulla.

Vatkaa vaahtokarkkikerma vaahdoksi (pintaan muodostunut kuori häviää vatkaamisen aikana). Vaahto ei välttämättä muotoudu yhtä nopeasti kuin pelkkää kermaa vaahdotettaessa. Sekoita vaahdon joukkoon glukoosisiirappi. Leikkaa keksit veitsellä reiluiksi paloiksi. Lisää keksipalat ja suklaahiput nuolijalla käännellen vaahdon joukkoon (säästä jonkin verran pinnan koristeluun).

Kaada jäätelömassa silikoniseen tai kelmulla vuorattuun leipävuokaan (tilavuus minimissään 1,2 litraa). Ripottele päälle koristeet. Nosta pakastimeen jäätymään mieluiten seuraavaan päivään. Irrota vuoasta ja tarjoile kakkuna tai leikkaa valmiiksi annospaloiksi. Anna olla hetki huoneenlämmössä ennen tarjoilua.

Valmistusaika: 12 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
20 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat