27.08.2020   5 kommenttia Kategoria: Makeat piirakat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Omenoffee-piirakka


Vinkki:

Voit leipoa piirakan myös irtopohjavuokaan, jolloin siitä saa kakkumaisen tarjottavan. Sipaise vuoan reunaan öljyä ja liimaa kiinni leivinpaperisuikale, niin piiras irtoaa helposti.

Kun banoffee tehdään omenoista, syntyy omenoffee! Mmm… maagisen hyvää! Banoffee on alun perin englantilainen klassikko – banaania, toffeeta ja kermavaahtoa yhdistävä herkkujen herkku. Koska banaani on kuitenkin hyvin makea, pidän muista ”offee”-muunnelmista jopa alkuperäistä enemmän. Tässä versiossa suolainen pohja ja itse tehty toffee vievät reseptiä omaan suuntaansa. Valmistamalla toffeen itse saat tehtyä herkun helposti myös laktoosittomana. Täytteen on vallannut ajankohtainen omena, kanelilla maustettuna. Älä epäröi kokeilla myös muita hedelmiä ja marjoja!

Ainesosat

Pohja
  • 200 g Pretzel-suolarinkeleitä
  • 150 g voita
Toffeetäyte
  • 3 dl kuohukermaa
  • 2 dl Dansukker taloussokeria
  • 1 dl Dansukker tummaa siirappia
Omenatäyte
  • 5 keskikokoista (à 100 g) omenaa
  • 1 rkl Dansukker tummaa siirappia
  • 1.5 tl kanelia
Päälle
  • 3.5 dl kuohukermaa
  • 1 tl Dansukker taloussokeria
  • 1 tl Dansukker vaniljasokeria
  • Pretzeleitä

Valmistusohjeet

Murskaa suolarinkelit tehosekoittimessa, älä kuitenkaan hienonna jauhomaiseksi saakka. Sulata voi ja yhdistä suolarinkelimurskan kanssa. Painele seos öljyllä voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille. Seoksen kuuluu olla tässä vaiheessa rakenteeltaan irtonaista. Nosta vuoka jääkaappiin, jotta pohja jähmettyy.

Mittaa kerma, sokeri ja siirappi kattilaan. Käytä reilun kokoista kattilaa, jossa seos pääsee kiehumaan reippaasti. Keitä välillä sekoitellen puoli tuntia tai kunnes seos sakenee ja saavuttaa 110 asteen lämpötilan. Ota kattila liedeltä ja sekoittele hetki kylmässä vesihauteessa, jotta toffee muuttuu paksummaksi, eikä imeydy pohjaan. Kaada pohjan päälle. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa paloiksi. Laita palat kattilaan yhdessä siirapin ja kanelin kanssa. Lämmitä miedolla lämmöllä välillä käännellen, kunnes omenat ovat hieman pehmenneet. Jätä kypsyysaste al dente.

Levitä omenat vuokaan toffeen päälle. Jäähdytä ennen kermavaahdon lisäämistä.

Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on tähtitylla (14 mm). Pursota iso, keskeltä alkava ruusuke piirakan päälle. Kermavaahtoa riittää kahdeksi päällekkäiseksi kerrokseksi. Asettele pursotuksen lomaan koristeeksi Pretzeleitä.

Yhteistyössä Suomen Sokeri

Valmistusaika: 2 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
22 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat