30.01.2020   6 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Makeat piirakat,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Banoffee


Banoffee on alun perin englantilainen jälkiruoka ja todellinen herkkujen herkku! Banaanit, toffee ja kermavaahto vievät isommankin makeannälän mennessään. Minulle tämä piirakka herättää muistoja blogin alkuajoilta, jolloin banoffee teki läpimurtonsa suomalaiskeittiöihin. Leivontablogien käynnistämä trendi opetti meille uuden raaka-aineen, kondensoidun maidon, käytön. Noihin aikoihin sitä ei vielä ollut saatavana valmiiksi keitettynä. Onneksi tänä päivänä kotileipurin elämä on helpottunut ja toffeeta saa valmiina purkista. Alkuperäinen innoittaja jäi minulta lopulta julkaisematta ja siirryin suoraan piirakan suomalaisempaan muunnelmaan, jonka nimesin puoloffeeksi (puolukka + toffee). Nyt on korkea aika julkaista klassikko-ohje kaikessa yksinkertaisuudessaan.

  • Pohja:
  • 250 g Digestive-keksejä
  • 100 g voita
  • Täyte:
  • 1 tlk (397 g) karamellisoitua maitotiivistettä
  • 3 banaania (+ sitruunamehua)
  • 1 iso prk (3,3 dl) kuohukermaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • kaakaojauhetta


  • Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos piirakkavuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle ja parin sentin verran reunalle. Pienempikin vuoka käy – tällöin keksireunasta voi tehdä korkeamman. Voit myös käyttää irtopohjaista piirakkavuokaa, jolloin reunaan kannattaa sipaista öljyä ja vuorata pohja leivinpaperilla irrottamisen helpottamiseksi. Anna pohjan kovettua jääkaapissa. Jos käytit irtopohjavuokaa, pohjan voi kovettumisen jälkeen irrottaa vuoasta ja siirtää tarjoilulautaselle.
  • Levitä pohjan päälle karamellisoitu maitotiiviste. Leikkaa banaanit viipaleiksi (1:cm kokoiset viipaleet -> 3 banaania, halutessasi ”vähemmän banaanisen” leikkaa ohuempia). Aseta banaaniviipaleet toffeen päälle. Jos piirakkaa ei tarjoilla heti, sipaise viipaleiden pintaan sitruunamehua estääksesi niiden tummuminen.
  • Mittaa kulhoon kerma ja sokerit. Vatkaa vaahdoksi. Laita vaahto pursotuspussiin, jossa on iso ruusutylla (15 mm). Pursota piirakan poikki aaltomaista kuviota pitämällä tyllan kapeampi kärki ylöspäin. Jätä reunaan parin senttimetrin vapaa kaistale. Siivilöi päälle kaakaojauhetta ja tee reunaa myötäilevä pursotus lopulla kermavaahdolla.

Valmistusaika: 50 min

Vaikeusaste: Helppo

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
44 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat