13.10.2008   40 kommenttia Kategoria: Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Oma 30-vuotiskakku


synttarikakku21synttarikakku1synttarikakku3synttarikakku4synttarikakku5synttarikakku6synttarikakku7synttarikakku8synttarikakku9synttarikakku10

Näin kävi, että 30 vuoden rajapyykki ylittyi sunnuntaina, järkyttävää. Suunnatakseni ajatukseni iloisempiin (mitä, minullako ikäkriisi? 😉 ) asioihin järjestinkin itselleni oikein leivonnantäyteisen viikonlopun. Perheen ja lähisuvun kesken kahviteltiin ja synttärikakkua maisteltiin.

Nyt tuli odotettu hetki kokeilla valokuvasta teetettyä kakunpäällistä. Olin pitkään odottanut sopivaa tilaisuutta hyödyntää tätä uskomatonta menetelmää, jolla digikuvasta tulostetaan syötävä valokuva. Näin 2-vuotias Kinuskikissa pääsi kakun päälle. Kuva oli suurennettu vanhasta valokuvasta ja tarkkuus oli siitä huolimatta hämmästyttävän hyvä. Kuva on tarkoituksella vaaleanpunaisen sävyinen. Tarkempaa käytännöntietoa kakkukuvasta alla vaihekuvien yhteydessä.

Muutaman uuden kikan ansiosta olin marsipaaniruusuihin aikas tyytyväinen. Ruusut ovat kyllä valtavan työläitä, kun jokainen terälehti täytyy tehdä erikseen. Isoa määrää niitä ei kerralla pysty tekemään: tämänkin kakun koristeisiin vierähti kaikkinensa varmaankin kolmisen tuntia. Tämän takia niitä tulee harvemmin tehtyä, vaikka ovatkin mielestäni upean juhlavia koristelun kruunaajia.

Appelsiinikakku

Pohja:
2 vaaleaa levykakkupohjaa, joista käytetään 1 ½

Kostutus:
4 dl sokerilientä appelsiinilohkot-säilykkeestä

Täyte:
appelsiinitäyte: tuorejuusto-kermatäyte ja appelsiinimurska (1 annos kumpaankin väliin)

Koristelu:
kakkukuva
kermapursotukset
ruusut (ruusut marsipaania, lehdet sokerimassaa)Kakkukuvan "asennus"

Tasoita kakun pinta sivelemällä sille ohut kerros kermavaahtoa/kreemiä/täytettä. Itse kakkukuva ei maistu miltään, joten kakun päälle siveltävä kerros antaa myös hieman makua. Pinnan on kuitenkin syytä olla sävyltään neutraali, mielellään lähellä valkoista. Kuva suositellaan siirrettäväksi kakun päälle vasta muutama tunti ennen tarjoilua. Valokuvasta teetettävä kakkukuva on kuin syötävää paperia. Ohut valokuva-arkki irrotetaan valkoisesta taustapaperista ja nostetaan siitä kakun päälle. Kuva painetaan kevyesti kakkuun kiinni. Jos kuva ei meinaa irrota tausta-arkista, sitä kannattaa käyttää hetken aikaa pakkasessa. Väkisin kuvaa ei kannata alkaa repiä irti. Huom: on olemassa myös valmiita kakkukuvamalleja, jotka ovat eri materiaalia ja joita koskee hieman eri ohjeet kuin tässä on kerrottu!Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
1 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat