Kinuskikissa taikoo -kirjaa varten listasin klassikoita, jotka ovat olleet minulle erityisen rakkaita ja mieleenpainuvia. Yksi jäätelöaltaan suosikkini on Muru Eskimo. Kirjaan se päätyi jäätelökakuksi, mutta kesällä halusin kokeilla saman tapaisten jäätelöpuikkojen valmistamista itse. Hyvin onnistui! Jäätelön parhaan osuuden eli sisältä löytyvän nougat-täytteen tein Nutellasta.

Tutkailin jäätelöiden suklaakuorrutteiden ohjeita pääosin ulkomaisilta sivustoilta ja monissa tuntui olevan käytössä nimenomaan kookosöljy. Tarkka syy tähän ei minulle selvinnyt, mutta voisin kuvitella sen liittyvän jäisen suklaan rakenteeseen. Suklaa loksahteli ja suli suussa aivan kuten kaupan jäätelöissä. Kuorruttaminen oli paljon helpompaa kuin osasin odottaakaan. Jäätelö ei sulanut lainkaan suklaaseen kastettaessa. Suklaa-kookosseos oli niin juoksevaa, että ylimääräinen valui kauniisti pois jättäen kuorrutteen juuri sopivan ohueksi. Kookos maistui kuitenkin jonkin verran, joten mikäli se epäilyttää, voisi korvaajana kokeilla voita tai kermaa. Kertokaa, mihin ratkaisuun päädytte!