31.10.2018   10 kommenttia Kategoria: Muut juhlapöydän kakut,  Syntymäpäivät,  Täytekakut
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton

Numerokakku


Tämä kakku syntyi lokakuussa juhlistamaan minun ja muiden 40 v. täyttävien entisten koulukavereideni yhteistä kahvitteluhetkeä. Toteutin kakun keksikakkuna ja tämä on tyyli, joka kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun, vaikka numeroaihe ei olisikaan ajankohtainen. Kekseistähän voi tehdä myös kirjaimia, kranssin tai sydämen. Kakku on helppo koota ja kerroksellisuus tekee siitä näyttävän. Itse tykkään siitä, että ”nakuna” toteutettu kakku on täytetty pursottamalla, jolloin ulkonäkö on huolitellumpi.

Vinkit:

  • Valitse keksit sen mukaan, milloin tarjoilet kakun. Paksummat keksit (Digestive, Fazer Muro) kannattaa valita, jos kakun täyttää edellisenä päivänä. Näin keksit ehtivät pehmentyä juuri sopivasti. Jos täytät ja tarjoilet kakun samana päivänä, valitse ohuemmat keksit (esim. Kantola murokeksit).
  • Täytteet ovat reiluja, joten niistä riittää isompiinkin numeroihin. Huomaa kuitenkin, että murokeksit ovat halkaisijaltaan 5,5 cm, joten Digestivejä käytettäessä täytteen menekki on suurempi.
  • Rahkasta tehty täyte on maultaan mieto ja sopii nougat’n selkeän, vahvan maun rinnalle.

Synttäri-keksikakku

Keksikerrokset:
70 kpl murokeksejä *)

Nougat-täyte:
sulaanougat-täyte

Rahkatäyte:
4 dl vispikermaa
¼ dl sokeria
pinkkiä elintarvikeväriä
600 g maustettua rahkaa (esim. mansikka)
¼ dl vaniljakreemijauhetta

Koristelu:
vaahtokarkkikukkia
tuoreita mansikoita ja karhunvatukoita
irtokarkkeja
suklaakuulia
mustikanvarpuja

*) Valitse tarvittaessa erityisruokavalioon soveltuvat keksit, esimerkiksi ilman gluteenia tai kananmunaa.


Tee nougat-täyte erillisen ohjeen mukaan. Vatkaa toista täytettä varten vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Jos haluat värjätä täytteen, sekoita väriä kermavaahtoon vaahdottamisen aikana. Lisää joukkoon maustettu rahka ja vaniljakreemijauhe. Laita molemmat täytteet pursotuspusseihin, joissa on pyöreä tylla (koko 13 mm).

Asettele keksit tarjoilulautaselle haluamaasi muotoon. Tässä kakussa on neljä täyte- ja keksikerrosta eli keksejä 17,5 kappaletta per kerros. Lue vinkistä tarkemmin kekseistä ja täytteen riittävyydestä. Kiinnitä keksit paikoilleen pursottamalla jokaisen keksin alle pieni määrä täytettä.

Pursota eri täytteet vuoroväleihin. Molempia täytteitä riittää kahteen kerrokseen. Yhden keksin (halkaisija 5,5 cm) päälle tulee 6 palluraa ja keskelle yksi. Lisäksi keksien liitoskohtiin kannattaa pursottaa pallurat, jotta kerroksesta tulee yhtenäisempi. Koristele pinta vaahtokarkkikukilla, tuoreilla marjoilla, suklaakuulilla, irtokarkeilla ja mustikanvarvuilla.


Avainsanat:
Keksikakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
26 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat