19.08.2015   17 kommenttia Kategoria: Täytteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön,  Vegaaninen

Maidoton suklaatäyte


maidoton-suklaatayte-2 maidoton-suklaatayte

Kookoskermasta ja tummasta suklaasta tehty täyte on passeli valinta, kun kakun täytyy olla maidoton tai vegaaninen. Suosittelen täytettä myös kaikille kookoksen ja suklaan ystäville. Bonuksena on, että tämä on erittäin helppo valmistaa. Itse täyte syntyy nopeasti, mutta muista laittaa kookoskerma etukäteen jääkaappiin, kuten ohjeessa neuvotaan. Itse olen käyttänyt täytettä myös niissä tilanteissa, kun kakkua on joutunut kuljettamaan juhlapaikalle. Kakku säilyy paremmin, kun se ei sisällä maitotuotteita.

Vinkit:

  • Maidotonta suklaata (esim. Plamil) myyvät ekokaupat ja irtopähkinöitä myyvät liikkeet. Mikäli maidottomuudelle ei ole tarvetta tai se ei ole ehdoton rajoite, voit toki käyttää tavallista tummaa suklaata, jotka useimmiten sisältävät pieniä määriä maitoa.
  • Kookoskerma itsessään on makeaa, joten muuta makeutusta ei suklaan lisäksi välttämättä tarvita. Voit toki halutessasi maustaa täytettä pienellä määrällä vaikkapa ruokosokeria.
  • Kookoskermojen vaahtoutuvuudessa voi olla merkkien välisiä eroja. Itse käytin Kara-merkkistä tuotetta. Vaikka vaahto jäisi hivenen löysemmäksikin, suklaa jähmettää täytteen jääkaapissa.
  • Halutessasi voit yhdistää täytteeseen marjoja levittämällä survosta täytteen alle tai upottamalla esimerkiksi tuoreita tai pakastettuja vadelmia täytteen joukkoon. Huomaathan, että on suositeltavaa käyttää suomalaisia (pakaste)vadelmia.

Annoksesta tulee reilut täytekerrokset 24-senttisen kakun kahteen väliin ja siitä riittää vielä pinnallekin siveltäväksi.

Ainekset:
5 tlk (à 200 g) kookoskermaa (esim. Kara)
2 rkl vaniljasokeria
400 g tummaa (maidotonta) suklaata

Laita kookoskermatölkit jääkaappiin mieluiten yön yli. Käännä tölkki ylösalaisin ennen avaamista. Avaaminen tapahtuu siis siltä puolelta, joka on ollut jääkaapin tasoa vasten, sillä kookoskerman neste on valunut pohjalle. Kaada neste pois (voit hyödyntää sitä vaikka kostutuksessa) ja tyhjennä kookoskerman paksu osa kulhoon. Vatkaa vaahdoksi.

Sekoita kookosvaahtoon vaniljasokeri. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Lisää suklaasula kookoskerman joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta kulho hetkeksi aikaa jääkaappiin, jotta täyte jämäköityy. Levitä sitten kostutetun pohjan päälle, täytekakun kahteen väliin.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
5 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat