Oma arkinen mysliherkkuni on maustamaton luomujugurtti myslin ja marjojen kanssa. Juhlaa varten myslistä voi taikoa paljon muutakin. Itse opin syömään mysliä oikeastaan vasta löydettyäni Sysmän luomumyslin, joka on mukavan rapsakkaa ja omena/karpalosattumat ovat minusta maukkaampia kuin monissa mysleissä käytettävät rusinat.
Makeisiin mysli on verraton raaka-aine. Valkosuklaan joukkoon se tuo kivasti pureskeltavaa. Myslinekkuohjeen voi toki tehdä laittamalla sekaan myslin sijaan vaikkapa pähkinärouhetta. Kevyempään herkutteluun sopivat myslipatukoista innoituksensa saaneet myslikonvehdit.
näihin ekoihin en vielä kaurakermaa käyttäny, tein tavallisesta kun lahjaksi ovat menossa. Kotikäyttöön aion kyllä joku päivä testata… kun tässä joudun harjoittelemaan maidotonta leivontaa. Noita kevyitä herkkuja tuli ehkä noin 30kpl (sairaanhyviä!) ja siten noita valkosuklaisia kans ehkä n. 30kpl. Nää arviot nyt ulkomuistista, en jaksa lähtee jääkaapille laskemaan. Mutta noi nekkuset laskin eilen, oli just kone auki keittiössä kun niitä väkräsin. Tein myös jääsuklaata johon käytin tuota mysliä, niistäkin tuli oikein hyviä, ja maidottomia kun käytin maidotonta tummaa suklaata.