05.12.2010   16 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Ystävänpäivä

Mysliherkut


Oma arkinen mysliherkkuni on maustamaton luomujugurtti myslin ja marjojen kanssa. Juhlaa varten myslistä voi taikoa paljon muutakin. Itse opin syömään mysliä oikeastaan vasta löydettyäni Sysmän luomumyslin, joka on mukavan rapsakkaa ja omena/karpalosattumat ovat minusta maukkaampia kuin monissa mysleissä käytettävät rusinat.

Makeisiin mysli on verraton raaka-aine. Valkosuklaan joukkoon se tuo kivasti pureskeltavaa. Myslinekkuohjeen voi toki tehdä laittamalla sekaan myslin sijaan vaikkapa pähkinärouhetta. Kevyempään herkutteluun sopivat myslipatukoista innoituksensa saaneet myslikonvehdit.

Mysliset valkosuklaakonvehdit

Suklaan säilymistä edesauttaa temperointi. Temperointi ei ole välttämätöntä, mutta silloin konvehdit kannattaa säilyttää jääkaapissa.

Ainekset:
200 g valkosuklaata
1 ¼ dl Sysmän luomumysliä (omena-karpalo)

Sulata valkosuklaa. Sekoita joukkoon mysli. Lusikoi konvehtivuokiin.

Myslinekut

Nekut voi tehdä perinteisesti leivinpaperista taiteltuihin tötteröihin, joihin pistetään cocktail-tikku. Koska nekut ovat suhteellisen kovia, ne sopivat tällä tavoin tikkarin tapaan syötäviksi/imeskeltäviksi. Jos käyttää konvehtivuokia, kannattaa huomioida kaksi seikkaa. Ensinnäkin valitse leivinpaperista valmistetut vuoat, joista karamellit lähtevät helposti irti. Toisekseen varaa minikokoisia vuokia, jotta nekkukaramelleista saa yhden suupalan kokoisia naposteltavia.

Ainekset:
1 dl kuohukermaa
1 dl siirappia
1 dl sokeria
1 dl Sysmän luomumysliä (omena-karpalo)

Mittaa kuohukerma, siirappi ja sokeri kattilaan. Keitä 15 – 20 minuuttia. Sekoita joukkoon mysli. Annostele pieniin konvehtivuokiin tai leivinpaperista tehtyihin kartioihin. Seos jähmettyy nopeasti, mutta tarvittaessa saat siitä uudelleen juoksevaa, kun laitat kattilan hetkeksi takaisin liedelle.

Kevyet mysliherkut

Myslikonvehtien säilymistä edesauttaa uunissa paistaminen (säilyvyys tällöin huoneenlämmössä parisen viikkoa). Mikäli herkut on tarkoitus napostella muutaman päivän sisällä, ne voi säilyttää jääkaapissakin. Uunissa kypsentäminen tuo herkkuihin rapsahtavuutta, ilman sitä rakenne on pehmeämpi ja kosteampi. Konvehdit voi myös pakastaa.

Ainekset:
½ dl tuorepuristettua appelsiinimehua
½ dl rypsiöljyä
½ dl hunajaa
½ dl muscovado-sokeria
1 tl kanelia
3 ½ dl Sysmän luomumysliä (omena-karpalo)

Laita kattilaan mehu, öljy, hunaja, muscovado-sokeri ja kaneli. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon mysli. Annostele seos pieniin paistonkestäviin konvehtivuokiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 7 – 10 minuuttia.


Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
Ei vielä tassutuksia
Loading...

Kinuskikumppani

Toivepuodin syysarvonta



Syysarvonnan palkintoina on Premium kaakaota, toffeearomia, vaniljatahnaa ja kettupillejä.

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat