23.07.2018   27 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Mustikka-shakkiruutukakku


Leivoin keväällä mustavalkoisella ruudukolla leikittelevän shakkiruutukakun. Pian reseptin julkaisemisen jälkeen moni mietti ääneen, voisiko vastaavan kuvion saada aikaiseksi mustikasta tai jostain muusta marjasta. Tässä vastaus huutoon! Mustikkainen shakkiruutukakku on vähän erilainen kesäkakku. Jos säntillisen kuvion tekeminen tuntuu haasteelliselta, ota kuitenkin haaste vastaan ja tee jokin muu kuvio! Renkaiden ei tarvitse olla symmetrisiä ja täytteitä voi pursotella vähän vapaamallakin kädellä. Silloin lopputuloksena on taatusti jotain uniikkia! 🙂

Tärkeää: Resepti on mitoitettu irtopohjavuokaan, jossa vuoan ulkohalkaisija on 24 cm (sisähalkaisija 22 cm). Täytteet riittävät tähän vuokaan juuri ja juuri neljään kerrokseen.

Mustikkakakku

Pohja:
180 g digestivekeksejä *)
75 g voita

Vaniljatäyte:
2 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
200 g vaniljarahkaa
2 rkl vettä
n. ¾ dl vaniljakreemijauhetta

Mustikkatäyte:
2 liivatelehteä
2 ½ dl kuohukermaa
350 g soseutettuja mustikoita (tai muita marjoja)
1 dl sokeria
2 rkl vettä
n. 1 ½ dl vaniljakreemijauhetta

*) Resepti on merkitty munattomaksi, mutta keksit saattavat sisältää kananmunaa. Varmista siis sopivuus ennen käyttöä. Jos kakun tulee olla gluteeniton, käytä gluteenitonta vaihtoehtoa.


Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (kts. yltä huomio vuoan koosta). Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai sipaise vuoan sisäreunaan öljyä helpottaaksesi kakun irrottamista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita molempien täytteiden liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Valmistele kumpikin täyte liivatetta ja vaniljakreemijauhetta vaille valmiiksi. Näin ”jähmettävät” ainekset saadaan lisättyä mahdollisimman yhtäaikaisesti.

Vatkaa vaniljatäytteen kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sokerit ja vaniljarahka. Vaahdota myös mustikkatäytteen kerma. Lisää sokeri ja soseutettu mustikka.

Kuumenna kummankin täytteen vesi erikseen ja sulata niihin liotetut liivatteet. Lisää täytteisiin liivatevesi ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Kreemijauhe viimeistelee täytteen pursottamiseen sopivaksi. Saatat joutua hieman vähentämään tai lisäämään kreemijauhetta riippuen esimerkiksi kermavaahdon paksuudesta, mustikoiden mehukkuudesta jne. Tavoitteena on, että täytteet ovat yhtä jämäköitä.

Laita täytteet pursotuspusseihin ja leikkaa päät auki. Sulje toinen pää pussinsulkijalla.

Aloita pursottamalla pallura keskelle vuokaa. Pursota sen ympärille rengas toisella täytteellä. Jatka näin rengas kerrallaan. Kun lähestyt vuoan reunaa ja jäljellä on tilaa enää kahdelle renkaalle, aloita pursottamalla vuoan reunaa vasten tuleva täyte. Se on helpompi pursottaa siististi, kun voit pitää tyllan asentoa hieman kallellaan reunaa kohden. Täytä tämän jälkeen väliin jäänyt viimeinen raita.

Pursota päälle seuraava kerros. Tee siitä muutoin identtinen, mutta pursota keskelle pallura eri täytteellä kuin äsken. Kerroksia tulee vuoan tarkasta koosta ja pursotuksen paksuudesta riippuen 3-4 kappaletta.


Tasoita pinta lusikan kuperalla puolella vetämällä renkaiden suuntaisesti. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään noin 3 tunniksi. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Koristele esimerkiksi tuoreilla mustikoilla ja mustikanvarvuilla.

Avainsanat:
Kesäkakku

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
8 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat