Vinkki 1: Voit valmistaa mutakakun jo edellispäivänä. Säilytä jääkaapissa. Jos kuorrutat kakun marengilla, tee se vasta ennen tarjoilua.
Vinkki 2: Perinteinen lisuke mutakakulle on vaniljajäätelö tai kermavaahto. Jätä tällöin marenki pois ja ripottele jäähtyneen kakun koristeeksi tomusokeria. Kermavaahdon voi toki levittää kakun päällekin ”lumeksi”.
Vinkki 3: Kakun on tarkoitus jäädä sisältä raa’aksi. Uuni ja vuoka kuitenkin vaikuttavat paistoaikaan, joten käytä kypsyyden tunnusteluun kakku- tai cocktail-tikkua.
Vinkki 4: Koska täyte on uunista otettaessa löysää, kannattaa kakun antaa jäähtyä vuoassa hetki. Kakun saa siirrettyä helpommin tarjoilulautaselle, kun pohjan peittää ennen paistamista leivinpaperilla.
Mudcake eli mutakakku
Taikina:
150 g Fazerin tummaa leivontasuklaata
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
4 munaa
2 ½ dl sokeria
Marenki:
4 valkuaista
1 dl sokeria
Paloittele suklaa mikrokulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) välillä sekoitellen. Sulata voi ja anna jäähtyä hetki. Sekoita voi- ja suklaasula keskenään.
Yhdistä vehnäjauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon jauhoseos vuorotellen voi-suklaaseoksen kanssa.
Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka (halkaisija 24 cm). Kaada taikina vuokaan.
Paista 200 asteessa uunin alatasolla 15-30 minuuttia. Mutakakun on tarkoitus jäädä sisältä hieman raa’aksi. Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista hetken aikaa. Levitä/pursota marenki kakun päälle.
Laita uuniin (200 astetta) n. 5 minuutiksi, kunnes marenki on saanut hieman väriä.