26.03.2020   16 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Leivontahaasteet
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Mokkapalakakku


Mikä tekee mokkapalakakusta nimensä veroisen? Se on tietenkin kuorrute. Pelkkä kahvin ja suklaan yhdistelmä ei riitä antamaan leivonnaiselle mokkapalamaista fiilistä, vaan kuorrute on kaiken a ja o. Voita, kahvia, kaakaojauhetta ja tomusokeria – klassikon ainekset löytyvät nyt suklaahyydykekakun päältä. Kakku on suoraviivaisen helppo valmistaa, kuten esikuvansakin. Pohjassa ja täytteessä on vain kaksi raaka-ainetta. Suklaa hyydyttää täytteen, eikä liivatetta tarvita. Maitosuklaa on hieman makeampi vaihtoehto. Tumma suklaa hyydyttää tehokkaammin, joten sitä tarvitaan vähemmän.

Käytä koristelussa mielikuvitustasi ja anna sesongin näkyä! Kesällä kukkia ja marjoja, pääsiäisenä suklaamunia ja makeisia jne. Alempaa sivulta löydät Kinuskigallerian, jonne voi lisätä kuvia omista versioista.

Tämä resepti on osa Kinuskikissan leivontahaasteita, joita julkaistaan kahdesti viikossa niin kauan kuin meitä suomalaisia kehotetaan pysymään kotioloissa. Tavoitteena on lisätä viihtymistä kotona mukavan puuhastelun merkeissä. Lue ohjesivulta tarkemmin haasteiden ideasta ja miten olet mukana.

Vinkit erityisruokavalioihin:

  • Gluteeniton: Käytä gluteenittomia täytekeksejä. Varmista nonparellien ja muiden koristeiden gluteenittomuus.
  • Munaton: Dominot saattavat sisältää kananmunaa. Oreot ovat munattomia.

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita

Suklaatäyte:
4 dl vispikermaa
200 g tummaa suklaata tai 250 g maitosuklaata

Kuorrute:
75 g voita
½ dl kahvia
2 rkl kaakaojauhetta
4 dl tomusokeria
nonparelleja tai koristerakeita
makeisia
kakkukynttilöitä


Murskaa Dominot tehosekoittimessa. Sulata voi ja yhdistä keksimurskan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reuna kalvolla saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin. Painele keksiseos vuoan pohjalle.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa (tai kuumassa vesihauteessa) miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula kermavaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Levitä suklaavaahto vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin 1,5 tuntia.

Mittaa voi, kahvi ja kaakaojauhe kattilaan ja kuumenna liedellä sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Älä anna voin kiehahtaa, sillä se voi vaikeuttaa kuorrutteen jähmettymistä. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri. Jäähdytä kuorrutetta välillä sekoitellen hetken aikaa. Kaada kuorrute sitten täytteen päälle. Ripottele nopeasti päälle nonparelleja ja muita koristeita. Nosta vuoka jääkaappiin noin tunniksi, jotta kuorrute jähmettyy.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Viimeistele koristelu makeisilla ja kakkukynttilöillä.

Valmistusaika: 3 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
72 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat