Yhteisö
Etusivu
Testit
Uutiset
Kirjat
Uusimmat kommentit
Kakkureseptit
Kakun osat
Muut makeat leivonnaiset
Suolaiset leivonnaiset
Muut reseptit
Koristelu
Teemat
Ohjeet ja vinkit
Kinuskikissa

Minttusuklaaneliöt (vegaaninen)

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Minttusuklaaneliöt (vegaaninen)

24.7.2017

Minttusuklaaleivokset oli blogini ensimmäisten vuosien suosituimpia reseptejä, julkaisin sen vuonna 2008. Vajaassa kymmenessä vuodessa yksi isoimmista trendeistä on ollut erityisruokavalioiden yleistyminen. On siis korkea aika päivittää resepti nykyaikaan. Nämä leivokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Pohja:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
¾ dl sokeria
2 rkl hedelmäsosetta tai soijajogurttia (tai 1 keltuainen ja tilkka vettä)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 rkl kaakaojauhetta

Minttutäyte:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
1 dl kookoskermaa
1 ¾ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl piparminttuaromia
sinistä pastaväriä *)

Kuorrute:
75 g (maidotonta) tummaa suklaata
¾ dl kookoskermaa

Koristelu:
mintunlehtiä

*) Varmista soveltuvuus vegaaniseen ruokavalioon.


Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon hedelmäsose. Yhdistä jauhoseos ja kaakaojauhe keskenään. Lisää margariinivaahtoon muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen pellille leivinpaperin päälle noin 15 x 23 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mittaa minttutäytteen margariini, kookoskerma, sokeri ja suola kattilaan (sekoita kookoskerman rakenne tasaiseksi vispilällä ennen mittaamista). Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä (ei jatkuvasti) sekoitellen, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. Jäähdytä seosta hetken aikaa, mausta samalla piparminttuaromilla ja sävytä pastavärillä. Kaada sitten pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.

Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita paloiteltu suklaa ja kookoskerma toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Levitä täytteen päälle. Vedä haarukalla aaltomaista kuviota kuorrutteeseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua mintunlehdillä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 kappaletta 25

Avainsanat

Retkieväs

Ainesosat

MinttuSuklaa

Kategoriat

Leivokset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (25)

Kinuskikissa21.2.2020 16:54

Laura: vaihdokkina soijakerma tai kuohukerma, jos ei tarvitse olla maidoton. Lämpötila mitataan digitaalisella paistomittarilla, joita saa keittiötarvikkeita myyvistä liikkeistä, tavarataloista ja marketeista.

Laura Ookami21.2.2020 10:11

Hei,
Kysyisin vaihtoehtoa kookoskermalle, sillä mieheni ei voi sietää kookosta. Muuten minttusuklaa-yhdistelmä on herkkua. Miten lämpötila 116 astetta mitataan?

maris25.11.2017 15:35

Essi: täytteen valmistamiseen käytetään tavallista kidesokeria. 🙂

Essi R25.11.2017 14:21

Onko täytteen sokeri tomusokeria vai hienoa sokeria?

maris7.11.2017 17:48

miamar: piparminttuöljyä en ole itse käyttänyt, mutta käsittääkseni se on aika paljon tujumpaa tavaraa kuin aromi. Eli sitä kannattaa annostella tippoina. Määrää en kyllä osaa sanoa, mutta varmaan muutama tippa riittää. Kannattaa maistella samalla.

Itse näitä tehneenä ja maistaneena en kokenut, että kookos olisi täytteessä/kuorrutteessa juurikaan maistunut. Muistan vain, että kuorrutteen rakenne oli jotenkin ihana. 😊

miamar6.11.2017 20:25

Moikka 🙂 ajattelin testata tätä reseptiä ja mulla on piparminttuöljyä. Puhdasta sellaista, niin paljonkohan sitä pitäis laittaa?
Kookoskermaa en ole ikinä käyttänyt, maistuuko kookos paljon näissä?

maris12.10.2017 18:32

Kinuskikissa: ok! 😊

Kinuskikissa12.10.2017 16:11

maris: muokkasin nyt reseptiä noiden huomioiden mukaiseksi. 🙂

mari-johanna7.10.2017 07:34

Ihanaa Maris, sinä onnistuit! Se antaa siis uskoa myös minulle joka en vielä ole ehtinyt mutta toisaalta en myöskään uskaltanut tarttua haasteeseen uudelleen. 🙂
Sopiva tilaisuus tämän kaltaisille leivoksille on vielä ollut tulematta mutta nyt syttyi jälleen kipinä minttuneliöihin…. ja se on hyvä se! 🙂

maris5.10.2017 16:12

Kinuskikissa: kiitos vastauksesta! 😊
Samaa minäkin mietin, että tuo keltuainen ei taida ihan vastata soseen tilavuutta. Ja tiedä sitten, miten paljon vaikutti voin käyttäminen margariinin tilalla. Ehkä jonkin verran sekin. Mutta lopuksi kun lisää vettä vähissä erissä taikinaan, niin varmasti tulee hyvä. Itse ainakin tykkäsin, että oli onnistunut.

Juu, ei ollut ainakaan minulla minkäänlaista kiirettä levittää täytettä. Ihan rauhassa sitä jäähdyttelin hyvän aikaa ja hyvin siinä olisi ehtinyt värjäillä ja maustaa. Tässä taas se huomio, että käytin margariinin tilalla voita. Muuten olivat ainekset ohjeen mukaiset.

Tuo kuorrute oli muuten ihana! Olen tosi vähän käyttänyt kookoskermaa, mutta tässä se toimi suklaan kanssa loistavasti. Niin maku kuin rakennekin oli mainio! 👍

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa
Kinuskikissa

Minttusuklaaneliöt (vegaaninen)

Kinuskikumppani

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_desk-1.gifhttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Luomutuotteet_2_Dansukker_Kinuskikissan_kumppani_mob-1.gif

Minttusuklaaneliöt (vegaaninen)

24.7.2017

Minttusuklaaleivokset oli blogini ensimmäisten vuosien suosituimpia reseptejä, julkaisin sen vuonna 2008. Vajaassa kymmenessä vuodessa yksi isoimmista trendeistä on ollut erityisruokavalioiden yleistyminen. On siis korkea aika päivittää resepti nykyaikaan. Nämä leivokset ovat vegaanisia ja gluteenittomia.

Pohja:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
¾ dl sokeria
2 rkl hedelmäsosetta tai soijajogurttia (tai 1 keltuainen ja tilkka vettä)
2 dl gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
2 rkl kaakaojauhetta

Minttutäyte:
100 g maidotonta margariinia (tai voita)
1 dl kookoskermaa
1 ¾ dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl piparminttuaromia
sinistä pastaväriä *)

Kuorrute:
75 g (maidotonta) tummaa suklaata
¾ dl kookoskermaa

Koristelu:
mintunlehtiä

*) Varmista soveltuvuus vegaaniseen ruokavalioon.


Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon hedelmäsose. Yhdistä jauhoseos ja kaakaojauhe keskenään. Lisää margariinivaahtoon muutamassa erässä. Levitä taikina jauhoja apuna käyttäen pellille leivinpaperin päälle noin 15 x 23 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa noin 12 minuuttia.

Mittaa minttutäytteen margariini, kookoskerma, sokeri ja suola kattilaan (sekoita kookoskerman rakenne tasaiseksi vispilällä ennen mittaamista). Kuumenna kiehuvaksi. Jatka keittämistä lieden keskilämmöllä välillä (ei jatkuvasti) sekoitellen, kunnes seos sakenee ja lämpötila on 116 astetta. Jäähdytä seosta hetken aikaa, mausta samalla piparminttuaromilla ja sävytä pastavärillä. Kaada sitten pohjan päälle. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, minkä jälkeen voit aloittaa kuorrutteen valmistamisen.

Laske isoon kulhoon niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee tai täytä kulho kiehuvalla vedellä. Laita paloiteltu suklaa ja kookoskerma toiseen, teräksiseen kulhoon, joka mahtuu vedellä täytetyn kulhon sisään. Sekoittele, kunnes suklaa on sulanut. Levitä täytteen päälle. Vedä haarukalla aaltomaista kuviota kuorrutteeseen. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Leikkaa pieniksi neliöiksi. Säilytä leivokset jääkaapissa. Koristele ennen tarjoilua mintunlehdillä.

Kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Valio_Kinuskikissa_1000x840px_2021.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/Kinuskikissa-maaliskuu-2021-Myllyn-Paras-Reseptiklubi.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/saga-kinuskikissa-banneri.jpg
- - 20 kappaletta 25

Avainsanat

Retkieväs

Ainesosat

MinttuSuklaa

Kategoriat

Leivokset

Erityisruokavaliot

GluteenitonLiivatteetonMaidotonMunatonPähkinätönVegaaninen

Tykkäsitkö?

(11)

Lisää suosikkeihin

Muistiinpano

Tulosta

 
 

Kommentit (25)

Kinuskikissa21.2.2020 16:54

Laura: vaihdokkina soijakerma tai kuohukerma, jos ei tarvitse olla maidoton. Lämpötila mitataan digitaalisella paistomittarilla, joita saa keittiötarvikkeita myyvistä liikkeistä, tavarataloista ja marketeista.

Laura Ookami21.2.2020 10:11

Hei,
Kysyisin vaihtoehtoa kookoskermalle, sillä mieheni ei voi sietää kookosta. Muuten minttusuklaa-yhdistelmä on herkkua. Miten lämpötila 116 astetta mitataan?

maris25.11.2017 15:35

Essi: täytteen valmistamiseen käytetään tavallista kidesokeria. 🙂

Essi R25.11.2017 14:21

Onko täytteen sokeri tomusokeria vai hienoa sokeria?

maris7.11.2017 17:48

miamar: piparminttuöljyä en ole itse käyttänyt, mutta käsittääkseni se on aika paljon tujumpaa tavaraa kuin aromi. Eli sitä kannattaa annostella tippoina. Määrää en kyllä osaa sanoa, mutta varmaan muutama tippa riittää. Kannattaa maistella samalla.

Itse näitä tehneenä ja maistaneena en kokenut, että kookos olisi täytteessä/kuorrutteessa juurikaan maistunut. Muistan vain, että kuorrutteen rakenne oli jotenkin ihana. 😊

miamar6.11.2017 20:25

Moikka 🙂 ajattelin testata tätä reseptiä ja mulla on piparminttuöljyä. Puhdasta sellaista, niin paljonkohan sitä pitäis laittaa?
Kookoskermaa en ole ikinä käyttänyt, maistuuko kookos paljon näissä?

maris12.10.2017 18:32

Kinuskikissa: ok! 😊

Kinuskikissa12.10.2017 16:11

maris: muokkasin nyt reseptiä noiden huomioiden mukaiseksi. 🙂

mari-johanna7.10.2017 07:34

Ihanaa Maris, sinä onnistuit! Se antaa siis uskoa myös minulle joka en vielä ole ehtinyt mutta toisaalta en myöskään uskaltanut tarttua haasteeseen uudelleen. 🙂
Sopiva tilaisuus tämän kaltaisille leivoksille on vielä ollut tulematta mutta nyt syttyi jälleen kipinä minttuneliöihin…. ja se on hyvä se! 🙂

maris5.10.2017 16:12

Kinuskikissa: kiitos vastauksesta! 😊
Samaa minäkin mietin, että tuo keltuainen ei taida ihan vastata soseen tilavuutta. Ja tiedä sitten, miten paljon vaikutti voin käyttäminen margariinin tilalla. Ehkä jonkin verran sekin. Mutta lopuksi kun lisää vettä vähissä erissä taikinaan, niin varmasti tulee hyvä. Itse ainakin tykkäsin, että oli onnistunut.

Juu, ei ollut ainakaan minulla minkäänlaista kiirettä levittää täytettä. Ihan rauhassa sitä jäähdyttelin hyvän aikaa ja hyvin siinä olisi ehtinyt värjäillä ja maustaa. Tässä taas se huomio, että käytin margariinin tilalla voita. Muuten olivat ainekset ohjeen mukaiset.

Tuo kuorrute oli muuten ihana! Olen tosi vähän käyttänyt kookoskermaa, mutta tässä se toimi suklaan kanssa loistavasti. Niin maku kuin rakennekin oli mainio! 👍

Kinuskigalleria (1)

Sosiaalinen media

Kinuskikissa
Verkkokauppa