Mehevä ja maukas joululimppu syntyy mausteiden, hunajan ja puolukoiden harmoniasta. Parina viime jouluna olen työstänyt pyöreän joululimpun ohjetta, jossa limput paistetaan uunipellin päällä. Haasteena on löytää optimaalinen jauhojen määrä, sillä helposti leipoutuva taikina saattaa jäädä hieman kuivakkaaksi ja löysempi taikina taas menettää paistuessaan pyöreää muotoansa. Leipävuoan virkaa voi toimittaa myös kakkuvuoka tai uunipata. Tällöin taikinan voi jättää melko löysäksi ja lopputuloksena on ihanan mehevä leipä.

Täällä blogissa on parina viime vuonna keskusteltu joululahjoista, joihin yhdistyy esine ja jokin itse valmistettu herkku. Viime vuonna suklaalusikoiden ohjeessa ideana oli yhdistää suklaaseen lusikka, muki tai herkullisen kaakaon raaka-aineita, kuten vaahtokarkkeja tai pieni likööripullo. Piparimukikakkujen kommenteissa Titiuuu ideoi lahjaidean, jossa mukien mukana annetaan ainekset ja resepti.

Joululimppu on kiva lahjavieminen sellofaaniin käärittynä ja kauniilla nauhalla sidottuna. Tai kauniin paistovuoan kera. 🎁 🎄