01.12.2013   41 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Joulu,  Konvehdit ja makeiset
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Suklaalusikat


suklaalusikat

Tällaisia suklaamakeisia on näkynyt viime aikoina kahviloiden ja lahjatavaraliikkeiden valikoimissa ja minä sain niistä idean omatekoisten joulumakeisten askartelemiseen. Päänvaivaa aiheutti kuitenkin se, miten lusikan saa pysymään pystyssä, kunnes suklaa on jähmettynyt? Sen kummempia viritelmiä ei onneksi tarvinnut ruveta jääkaappiin kyhäilemään, kun lusikan painaminen osittain jähmettyneeseen suklaaseen osoittautui toimivaksi ajatukseksi.

Mikä suklaalusikoiden tarkoitus sitten on? No, ne voi toki napostella sellaisinaan, herkullisina suklaatikkareina. Toinenkin ajatus on takana, nimittäin lämpimän suklaajuoman valmistaminen tästä ihanasta kimpaleesta. Suklaa sulatetaan kuumaan maitoon ja nautitaan luksus-kaakaon tapaan. Myös maito- tai valkosuklaa ovat mahdollisia raaka-aineita, mutta niiden kanssa maitoa kannattaa käyttää enemmän, jotta juomasta ei tule liian makeaa. Koristelussa voi käyttää maltillisesti myös nonparelleja tai värisokeria, kunhan ne eivät häiritse juoman nauttimista.

Suklaan keskellä käy vallan hyvin myös kertakäyttöinen lusikka tai tikku, mutta minusta lahjaan on kiva sisällyttää jotain pysyvää. Lusikka voi olla jouluteemainen tai muuten lahjan saajan makuun sopiva. Antiikin ystävänä minä ilahtuisin vanhasta hopealusikasta. Myös muki suklaajuoman nautiskelua varten voisi olla luonteva lisä lahjaan.

4 kappaletta

Jouluiset lahja-konvehdit

Tarvikkeet/ainekset:
paperisia minimuffinivuokia
lusikoita tai tikkuja
120 g tummaa suklaata
pari palaa valkosuklaata

Tarjoiluun:
2 ½ dl maitoa / kuppi

Koristeluun/paketointiin:
lahjanauhaa
sellofaania


Paloittele suklaa lautaselle ja sulata se mikrossa miedolla lämmöllä. Laita pari palaa valkosuklaata pieneen pakastuspussiin ja sulata se kuumassa vesihauteessa.

Lusikoi suklaa minimuffinivuokiin. Isomman määrän tehdessäsi on vuoat helpointa täyttää pursottamalla suklaa kertakäyttöisestä pursotuspussista tai pakastuspussista.

suklaalusikat-vaihe

Leikkaa valkosuklaapussin kulmaan pieni aukko ja pursota raidoitus tumman suklaan pinnalle. Vedä cocktailtikulla tai veitsenkärjellä raidoitus rikki, jotta saat marmoroidun kuvion.

suklaalusikat-vaihe-2 suklaalusikat-vaihe-3

Nosta vuoat alustan päällä jääkaappiin puoleksi tunniksi. Tänä aikana suklaa jähmettyy sopivasti. Paina lusikat vuokien keskelle. Nosta jääkaappiin vielä muutamaksi tunniksi.

suklaalusikat-vaihe-4

Leikkaa lahjanauhasta pätkiä ja sido rusetit lusikoiden koristeeksi. Voit myös paketoida lusikat sellofaaniin ja sitoa paketin nauhalla.

suklaalusikat-vaihe-5

Lämmitä maito kiehumispisteeseen. Irrota suklaan ympäriltä paperivuoka. Upota maitoon ja sekoita, kunnes suklaa on sulanut.

suklaalusikat-vaihe-6 suklaalusikat-vaihe-7
suklaalusikat-vaihe-8 suklaalusikat-vaihe-9

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
57 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

 • Valkosuklaaputouskakku
  puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
 • Efektikuorrute (Mirror glaze)
  Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
 • Valkosuklaaputouskakku
  Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
 • Suklaaputouskakku
  Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
 • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
  Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat