03.01.2017   8 kommenttia Kategoria: Kahvikakut,  Makuja maailmalta
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Marokkolainen appelsiinikakku


appelsiinikakku

Raikkaan hedelmäinen appelsiinikakku viimeistellään mausteisella siirapilla. ”Meskouta” on arabiankielinen sana, joka viittaa klassisiin marokkolaisiin kakkuihin, joiden avainraaka-aine on jogurtti tai appelsiinimehu. Kakku tarjoillaan sellaisenaan ilman kuorrutusta, usein hillon kera. Vanilja ja manteli ovat tyypillisiä aineksia. Toisinaan kakkuun lisätään mausteita, pähkinöitä, kuivahedelmiä tai suklaata.

Vinkit:

  • Sokeroidut appelsiinit vaativat vuorokauden kuivatusajan. Voit valmistaa samaan tapaan koristeita myös muista sitrushedelmistä.
  • Kokeile taikinan maustamisessa sahramia. Kuorruttamiseen käytetään toisinaan sulatettua suklaata.
  • Kakun voi koristella myös tuoreilla appelsiiniviipaleilla tai mantelilastuilla.

Meskouta-appelsiinikakku


Taikina:

2 ¾ dl (135 g) mantelijauhetta
2 ¾ dl vehnäjauhoja
2 ¾ dl sokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
2 appelsiinin kuoriraaste
2 dl rypsiöljyä
4 munaa

Siirappi:
1 appelsiinin mehu
1 tl vaniljauutetta (tai -sokeria)
1 dl sokeria
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa

Sokeroidut appelsiinit:
1 appelsiini
2 ½ dl vettä
¾ dl sokeria


Yhdistä kuivat aineet keskenään. Pese appelsiini huolellisesti ja raasta kuori. Lisää öljy, munat ja kuoriraaste jauhoseoksen joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen. Kaada taikina voideltuun leipä- tai rengasvuokaan (tilavuus 1,5 litraa).

appelsiinikakku-vaihe-4 appelsiinikakku-vaihe-5

Paista 180 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys puutikulla. Jos keskiosaan upotettuun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.

Valmista siirappi kakun paistuessa. Yhdistä kaikki ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes sokeri on liuennut ja seos on tiivistynyt hieman.

appelsiinikakku-vaihe-6

Kumoa kakku ritilän päälle ja pistele sitä reippaasti haarukalla. Kaada päälle kuuma siirappi. Levitä siirappi sudin avulla reunoille. Voit säästää pienen määrän kakun viimeistelyyn.

appelsiinikakku-vaihe-7 appelsiinikakku-vaihe-8

Asettele kakun pinnalle koristeeksi sokeroituja appelsiiniviipaleita ja syötäviä kukkia. Valuta päälle loput siirapista.

Sokeroidut appelsiiniviipaleet

Pese appelsiini huolellisesti. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi, heitä päätypalat pois. Puolita viipaleet.

appelsiinikakku-vaihe

Laita vesi ja sokeri laakeaan kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää appelsiiniviipaleet. Anna kiehua 5 minuuttia, käännä viipaleet ympäri ja kiehuta vielä toiset 5 minuuttia. Säädä liesi miedommalle lämmölle ja jatka keittämistä puoli tuntia. Kääntele viipaleita muutaman kerran. Nosta viipaleet leivinpaperin päälle kuivumaan 24 tunniksi. Käännä viipaleet puolivälissä.

appelsiinikakku-vaihe-2 appelsiinikakku-vaihe-3

Resepti on julkaistu Unelmien Talo&Koti -lehdessä Kinuskikissan leivontakoulussa 09/2016.

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
3 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Uusinta Instagramissa

Something is wrong.
Instagram token error.

Toivepuodin kesäarvonta



Nordic Waren kullanhohtoinen Jubilee Loaf -vuoka edustaa uusinta muotoilua ja on yksi Kinuskikissan Toivepuodin tähtituotteista. Osallistu Toivepuodin kesäarvontaan ja voit voittaa vuoan itsellesi.

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat