Tämä resepti syntyi uuden villitykseni siivittämänä. Olen nimittäin nyt hurahtanut erityisruokavalioihin – monelle allergiaperheen vanhemmalle tämä on ehkäpä ilahduttava tieto, sillä näitä on nyt luvassa jatkossakin. 🙂 On todella innostavaa kehitellä kaikille sopivia reseptejä ja huomata, miten helppoa ja maukasta on mahdollisuus leipoa maidottomista ja gluteenittomistakin tuotteista. Juustokakut ovat siitä kivoja, että niiden kohdalla on yksinkertaista välttää myös kananmunaa.

Tarjoiluiden valmistaminen on huoletonta, kun voi leipoa herkullista, kaikille maistuvaa ja sopivaa. Tätä kakkua kannattaakin kokeilla, vaikka yhtään ruokarajoitteita ei olisi. Halutessaan soijavispin voi korvata vispikermalla. Soijajugurtti taasen on niin herkullista, että suosittelen pitäytymään siinä.

Inspiraatiota reseptiin hain raakaleivonnan puolelta, jossa neitsytkookosöljyn käyttö on yleistä. Se auttaa täytteen jähmettämisessä, mutta antaa myös vienoa aromia (tässä kookos ei kuitenkaan lyö liikaa läpi). Kookosöljyn ansiosta kakku onnistuu tietyin varauksin (kts. vinkki alempaa) myös liivatteettomana.