Tammikuussa Kinuskikissa järjesti Raha-automaattiyhdistyksen kanssa kampanjan, jossa kotileipurit saivat mahdollisuuden luoda Piirakkakone-sovelluksella unelmiensa piirakan ja voittaa palkintoja. Piirakka tehtiin siten, että valmiista vaihtoehdoista sai valita pohjan, täytteen ja kuorrutteen. Suosituimmat yhdistelmät pääsivät top 10 -listalle, josta minä sain kunnian valita voittajan. Tehtävänäni oli toteuttaa oma näkemykseni voittajayhdistelmästä, jonka maut olivat marenkipohja, mustikkatäyte ja suklaakuorrute.

Innostuin tästä yhdistelmästä, koska siinä tuntui olevan monta ennen kokeilematonta elementtiä. Sain täytteestä heti vision, että sen on oltava juustokakun tapainen. Marenkinen juustokakkupohja oli haaste, johon en heti keksinyt ratkaisua. Täytettä ei voi hyydyttää pohjan päällä, sillä marengin kanssa toimittaessa kakku on koottava melko lähellä tarjoiluhetkeä. Myös suklaakuorrute juustokakun päällä oli kutkuttava ajatus.

Päätin kokeilla täytekakuissa käyttämääni suklaakuorrutetta nyt uudella tavalla, vain hieman kerman määrää lisäten. Sitruunanmakuinen valkosuklaa toimi siinä ihanasti. Maun puolesta kuorrutetta olisi voinut olla enemmänkin, mutta halusin varjella kakun leikkautuvuutta. Kuorrute leikkautuikin hyvin, mutta pienenä haittapuolena oli kuorrutteen liukuminen leikkaamisen jälkeen palan päältä. Tyttäreni tosin tykkäsivät tästä ominaisuudesta kovasti, he kun haluavat aina nautiskella parhaat palat irrallaan kokonaisuudesta. 😉

Huom! Kokoa kakku noin tunti ennen tarjoilua. Marenkipohjan rapeus kärsii odottelusta.