Macaron-leivos onnistuu myös ilman mantelia tai pähkinää. Julkaistessani toukokuussa uudistetun ja tarkennetun macaron-leivosten ohjeen, sain runsaasti pyyntöjä mantelittoman macaron-leivoksen kehittämisestä. Se onnistui yli odotusten!

Testasin reseptiä kahdella eri KoRo-tuotemerkin pähkinättömällä jauholla: kikhernejauholla (kuvassa keltainen) ja pellavansiemenjauholla (kuvassa violetti). Ulkonäöllisesti molemmista tuli ehkä parhaita macaroneja ikinä! Kikherne-macaroneissa oli hieman kovempi kuori. Pellavansiemen-macaronit maistuivat kuitenkin voimakkaammin ”vieraalta”, joten valitsin reseptiin ensin mainitun. Pääset testaamaan vaikka molempia KoRon verkkokaupassa. Koodilla KINUSKIKISSA saat loppusummasta 5 %:n alennuksen.

Entä maku? Perusraaka-aineena kikherne ei tietenkään maistu samalta kuin manteli. 😊 Toisaalta aidon macaronin ulkonäkö ja voimakkaan makuinen täyte (tuhti suklaa, raikas sitruuna tai marja) onnistuvat hämäyksessä niin hyvin, että mantelin puuttumista tuskin huomaa.

Voisiko mantelitonta jauhoa tehdä itsekin? Tämä tuskin onnistuu kotikonstein, koska jauhosta on vaikeaa saada kuivaa ja hienoa. Mantelit ja siemenet tahtovat mennä monitoimikoneessa tahnamaiseksi ja macaronien kohdalla on erittäin olennaista saavuttaa jauhomaisen hieno lopputulos. Sekä kikherne- että pellavansiemenjauho ovat rakenteeltaan niin hienoja, että niitä ei tarvitse erikseen hienontaa (kuten mantelijauheen kanssa toimitaan).