19.02.2012   48 kommenttia Kategoria: Täytekakut
Erityisruokavaliot: -

Laskiaisen pullakakku


pullakakku1pullakakku2pullakakku3pullakakku4

Idea tähän kakkuun lähti hyvin tyypillisellä tavalla - toisen ohjeen kautta. Vanilja-bestistä ideoidessa tuli ajatus korvata juustokakun pohja pullasiivuilla. Tuota kakkua tehdessäni jäin miettimään, että ajatuksen voisi viedä vielä pidemmälle. Miksei korvata täytekakussa pohjaa yksinomaan pullalla. Pullakakku... voisi tietenkin olla myös pullan näköinen. Ja talvisessa kakussa täytteet saisivat muistuttaa laskiaispullaa.

Mantelimassa on marsipaanin "hienompi" vaihtoehto. Se sopii myös vaaleanruskean värinsä puolesta tämän kakun kuorrutteeksi. Vadelmahillo kuulsi aavistuksen verran kuorrutteen alta, joten jos sovellat ohjetta toisenlaiseen kakkuun, johon ei tule päälle kaakaojauhetta, levitä kuorrutteen alle kerros kermavaahtoa (tai tehdessäsi kakun päivää ennen tarjoilua mielellään sokerikreemiä).

Jos haluat kakusta oikein mantelisen, voit laittaa sisälle hillon tilalle mantelimassasta ja kermasta sekoitettua tahnaa. Ohjeen löydät laskiaispullien yhteydestä.

Laskiaiskakku

Pohja:
n. 600 g pullasiivuja

Kostutus:

2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
500 g Valio Vanilla -vaniljakastiketta *)
½ dl vettä
vadelmahilloa

Kuorrutus:
500 g mantelimassaa

Päälle:
kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta
pelkkää kaakaojauhetta

Koristeet:
valkoista sokeri- tai kaulintamassaa

*) Olethan tarkkana - tämä vanukasmainen tuote on eri asia kuin juoksevat vaahtoutuvat vaniljakastikkeet!


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 3 l) kelmulla.

Aloita täytteen valmistamisesta. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.

Kaada vaniljakastike toiseen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi vaniljakastikkeeseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Lado kulhon pohjalle kerros pullasiivuja sopivia paloja leikkaamalla. Kostuta vaniljamaidolla.

Levitä päälle vadelmahilloa. Kaada päälle täytettä.

Peitä täyte kerroksella pullasiivuja.

Kostuta ja levitä vadelmahilloa ja loput täytteestä. Laita päällimmäiseksi vielä yksi pullakerros ja kostuta.

Kääri suojaksi kelmun reunat ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Siirrä syrjään päällä oleva kelmu ja kippaa kakku tarjoilulautasen kanssa oikeinpäin.

Poista kelmu kakun ympäriltä.

Kauli mantelimassa 2-3 mm paksuksi levyksi. Kuorruta kakku massalla (kts. täältä tarkemmat kuorrutusohjeet).

Sekoita tomusokeria ja kaakaojauhetta keskenään niin, että molempia tulee suunnilleen yhtä paljon. Siivilöi vaaleanruskeaa seosta kakun pinnalle. Ripottele pelkkää tummaa kaakaojauhetta kakun keskisosaan.

Muotoile sokerimassasta kulmikkaita paloja raesokeriksi. Asettele kakun päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
16 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso
Lisää ohjeita löydät kategoriasta Kevyet herkut »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
PULLAMAAKARI
Kiitos, että ehdit ensimmäisenä
vinkkaamaan uuden Akun Ankan
hauskasta yksityiskohdasta
jossa Iines leipoo kakun
"tsinuskitassun" reseptillä.
Kyllä sai suupielet
ylöspäin!
:)

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

kinuskikissa-vanilja-ale
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Maapähkinävoi
    Lissy: KIITOS ohjeesta. Maapähkinävoi säilyy useita viikkoja jääkaapissa ....hmmm ei ainakaan meillä :D
  • Maapähkinävoi
    soja: vautsi, enpä ollut tullut ajatelleeksi että tätä voisi itse tehdä!
  • Mustikkaseepra
    Kati Luoma: Tää on kyllä niin hyvä ohje. Helposti tulee näyttävän näkönen kakku ja on uponnut viimeistä murua myöten. Joka kerta olen…
  • Suomi-maljat
    Pia Puppari: Mielettömän hienoja nää maljat! Teen viimeistään itsenäisyyspäivänä!
  • Suomi-maljat
    sininen: Kinuskikissalle onnittelut, että saat olla mukana virallisessa Suomi 100 -ohjelmassa! Täytyy olla onnellinen sähkövatkaimesta ja muista keittiön…

Kumppanit

punnitse-ja-saasta
kinuskikissa-tammi-helmi-2017
suomi100