Kategoria: Täytekakut 19.02.2012   44 kommenttia

Laskiaisen pullakakku

pullakakku1pullakakku2pullakakku3pullakakku4

Idea tähän kakkuun lähti hyvin tyypillisellä tavalla – toisen ohjeen kautta. Vanilja-bestistä ideoidessa tuli ajatus korvata juustokakun pohja pullasiivuilla. Tuota kakkua tehdessäni jäin miettimään, että ajatuksen voisi viedä vielä pidemmälle. Miksei korvata täytekakussa pohjaa yksinomaan pullalla. Pullakakku… voisi tietenkin olla myös pullan näköinen. Ja talvisessa kakussa täytteet saisivat muistuttaa laskiaispullaa.

Mantelimassa on marsipaanin ”hienompi” vaihtoehto. Se sopii myös vaaleanruskean värinsä puolesta tämän kakun kuorrutteeksi. Vadelmahillo kuulsi aavistuksen verran kuorrutteen alta, joten jos sovellat ohjetta toisenlaiseen kakkuun, johon ei tule päälle kaakaojauhetta, levitä kuorrutteen alle kerros kermavaahtoa (tai tehdessäsi kakun päivää ennen tarjoilua mielellään sokerikreemiä).

Jos haluat kakusta oikein mantelisen, voit laittaa sisälle hillon tilalle mantelimassasta ja kermasta sekoitettua tahnaa. Ohjeen löydät laskiaispullien yhteydestä.


Pohja:
n. 600 g pullasiivuja

Kostutus:

2 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria

Täyte:

5 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
1 rkl vaniljasokeria
500 g Valio Vanilla -vaniljakastiketta *)
½ dl vettä
vadelmahilloa

Kuorrutus:
500 g mantelimassaa

Päälle:
kaakaojauheen ja tomusokerin sekoitusta
pelkkää kaakaojauhetta

Koristeet:
valkoista sokeri- tai kaulintamassaa

*) Olethan tarkkana – tämä vanukasmainen tuote on eri asia kuin juoksevat vaahtoutuvat vaniljakastikkeet!


Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (tilavuus 3 l) kelmulla.

Aloita täytteen valmistamisesta. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Mittaa kulhoon kuohukerma ja vaniljasokeri. Vatkaa vaahdoksi.

Kaada vaniljakastike toiseen kulhoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata joukkoon liivatteet. Sekoita liivatevesi vaniljakastikkeeseen. Yhdistä kermavaahdon kanssa.

Lado kulhon pohjalle kerros pullasiivuja sopivia paloja leikkaamalla. Kostuta vaniljamaidolla.

Levitä päälle vadelmahilloa. Kaada päälle täytettä.

Peitä täyte kerroksella pullasiivuja.

Kostuta ja levitä vadelmahilloa ja loput täytteestä. Laita päällimmäiseksi vielä yksi pullakerros ja kostuta.

Kääri suojaksi kelmun reunat ja anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Siirrä syrjään päällä oleva kelmu ja kippaa kakku tarjoilulautasen kanssa oikeinpäin.

Poista kelmu kakun ympäriltä.

Kauli mantelimassa 2-3 mm paksuksi levyksi. Kuorruta kakku massalla (kts. täältä tarkemmat kuorrutusohjeet).

Sekoita tomusokeria ja kaakaojauhetta keskenään niin, että molempia tulee suunnilleen yhtä paljon. Siivilöi vaaleanruskeaa seosta kakun pinnalle. Ripottele pelkkää tummaa kaakaojauhetta kakun keskisosaan.

Muotoile sokerimassasta kulmikkaita paloja raesokeriksi. Asettele kakun päälle.

Jaa yhteisöpalveluissa

Testasitko? Arvostele resepti!

1 tassu2 tassua3 tassua4 tassua5 tassua

13 arvostelua, keskiarvo 3,54 tassua
Loading ... Loading ...