29.06.2020   55 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Lapset,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Pähkinätön

Mansikkainen suukkokakku


Tämä kesäinen mansikkakakku yllättää ihanalla suukkosisuksella. Mansikkatäytteen joukkoon on piilotettu reilusti vaniljasuukkoja, joten jokaisessa kakkupalassa maistuu niin mansikka kuin vanilja. Mansikkatäyte on makeutettu maltilla ja se raikastaa kokonaisuutta.

Vinkit:

  • Täytteen voi tehdä myös pakastemansikoista. Niitä ei tarvitse valuttaa.
  • Vuoan vuoraamisessa käytetyn leivinpaperin voi ottaa varovasti pohjan alta tarjoilulautaselle siirrettäessä. Sen voi myös jättää kakun alle.


Pohja:

200 g Domino-keksejä
50 g voita

Täytteen sisään:
muutama pala tummaa suklaata
14 vaniljasuukkoa

Mansikkatäyte:
8 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
¾ dl sokeria
400 g vaniljatuorejuustoa
650 g mansikoita

Kuorrute:
½ dl kuohukermaa
55 g tummaa suklaata (esim. Panda)

Pinnalle:
mansikoita
marenkeja
suklaamakeisia
suklaapalloja
mintunlehtiä


Vuoraa irtopohjavuoan (∅ 24 cm) pohja leivinpaperilla. Suojaa reunat reunakalvolla tai sivele reunaan öljyä, jotta kakku irtoaa vuoasta siistimmin. Murskaa Dominot tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Sulata muutama pala tummaa suklaata mikrossa miedolla lämmöllä (max 200 W) tai kuumassa vesihauteessa. Sipaise pieni määrä suklaasulaa jokaisen suklaasuukon pohjaan ja paina kiinni keksipohjaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa vispikerma ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Soseuta mansikat. Erota noin desilitra soseesta ja kuumenna se kiehuvaksi. Sulata joukkoon liotetut liivatteet. Yhdistä lopun soseen kanssa. Kaada sitten hyvin sekoittaen vaahdon joukkoon.

Valuta täytettä vuokaan. Painele huolellisesti pieni määrä kerrallaan suklaasuukkojen väliin, jotta täytteeseen ei jää ilmataskuja. Tasoita pinta. Laita jääkaappiin hyytymään vähintään 3 tunniksi.

Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle. Mittaa pieneen kattilaan kerma ja paloiteltu suklaa. Lämmitä lieden miedoimmalla teholla välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut ja kuorrute on tasaista. Tarvittaessa jäähdyttele hetki. Valuta kuorrutetta pienen lusikan avulla kakun reunoille. Levitä samalla parin senttimetrin verran kakun päälle. Nosta jääkaappiin jähmettymään.

Peitä kuorrutteen raja koristeilla, kuten halkaistuilla mansikoilla, marengeilla, makeisilla ja mintunlehdillä.

Resepti on julkaistu myös Unelmien Talo&Koti -lehdessä 6/2020 Kinuskikissan leivontapalstalla.

Valmistusaika: 4 t

Vaikeusaste: Keskitaso

Tykkäsitkö? Tassuta!

TassutaTassutaTassutaTassutaTassuta
41 tassutusta
Loading...

Kinuskikumppani

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Tassutetuimmat